/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Öt fiatalt mentett meg a Tesla Model S

2016. május 09. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A múlt héten Németországban egy 18 éves lány elkötötte apja Tesla Model S villanyautóját és négy barátjával kocsikázni indult. A kocsikázásból aztán száguldozás lett, a tapasztalatlan sofőr pedig elveszítette uralmát a jármű fölött, ami nagy sebességgel egy szántóföldbe csapódott. Csodával határos módon mind az öten önerőből kiszálltak az autóból, ami elsősorban a villanyszedán különlegesen erős felépítésének és nagy gyűrődőzónájának köszönhető.

A németországi Pullach környékén történt balesetben senki sem sérült meg súlyosan, a fiatalok mind maguktól kiszálltak a roncsból, ami kisebbfajta csoda, de természetesen mindegyikőjüket kórházba szállították. A 18 éves sofőr a megengedettnél jóval gyorsabban vezetett – egy több mint 700 lóerős autóval nem nagy kunszt –, átlépte a fizika határait és az egyik kanyart nem tudta bevenni. A kocsi lesodródott az útról és egy buckára hajtva a levegőbe emelkedett. 25 métert repült, szaltózott, majd egy szántóföldre érkezett. A Model S alaposan összetört, az eleje gyakorlatilag eltűnt, ám az utascellája épségben maradt.

Tudtuk, hogy a Model S páratlanul biztonságos autó, kabinja tűzbiztos, tűzfala pedig különösen szilárd – ez most ismét bizonyítást nyert. Az elektromos hajtáslánc minden fontos elemét a jármű közepén, alul csoportosították, alacsonyan tartva a súlypontot, így a teljes első traktus, ahol általában a belsőégésű motor szokott lenni, gyűrődőzónaként funkcionálhat. Most is ez történt, a kocsi eleje felfogta a hatalmas ütést és programozottan gyűrődött össze, elvezetve és szétosztva az energiákat. A fiatalok valószínűleg ennek köszönhetik az életüket, remélhetőleg egy életre megtanulták a leckét. S valószínűleg mindegyikőjük spórol majd egy Teslára.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/