/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Padlóra küldheti az amerikai gazdaságot az autóvásárlások csökkenése

2019. július 29. 15:04   |   Autoblog
címkék:  

Az autóeladások az Egyesült Államokban 2009 és 2016 között folyamatosan emelkedtek – erre korábban csak a harmincas évek nagy gazdasági válsága előtt volt példa. Most viszont visszaestek a magán-vásárlások, ezért a gyártók üzemeket, műszakokat állítanak le.

Az autókereskedők országszerte arról panaszkodnak, hogy a korábban oly népszerű SUV-ok és pickupok eladása is visszaesett, a vásárlókat még a kínált jelentős kedvezmények sem vonzzák és egyre több kocsi áll eladatlanul a telepeken.autovasarlas-650x435

Mindez kihathat az egész amerikai gazdaságra hiszen az autóipar, amely több, mint 2 millió embert foglalkoztat, a GDP mintegy 3 százalékát adja és a gyártók évente milliárdokat költenek kutatásra és fejlesztésre. Míg 2000-ben még 9 millió személyautót adtak el az USA-ban, tavaly már csak fele annyit. Ebben az is szerepet játszik, hogy az új kocsik tartósabbak, mint az egy-két évtizeddel korábban gyártottak.

Donald Trump elnök egyik választási ígérete volt, hogy több munkahelyet teremt az autóiparban. Amennyiben az eladások tovább csökkennek és a gyártók elbocsátásokra kényszerülnek, a kérdés szerepet játszhat Trump 2020-as újjáválasztási kampányában. A GM legutóbb leállította egy ohiói gyárát, egy másikban visszafogta a termelést, a Honda ohiói üzemében leállt az egyik műszak, akárcsak a Nissan egyik amerikai gyárában. (Forrás: The New York Times)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/