/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Peugeot-k szállítanak élelmiszert a fogyatékkal élőknek

2020. május 26. 20:15   |   Autoblog
címkék:  

A koronavírus kirobbanásával, majd az egyre szigorúbb korlátozásokkal nehéz helyzetbe kerültek azok az emberek, akiknek a meglévő szociális háló nem tudta megfelelően biztosítani az otthonmaradás feltételeit. A fogyatékkal élők számára mindennapos feladattá vált, hogy a bevásárlásaikat, esetlegesen a gyógyszereik beszerzését úgy tudják megszervezni, hogy közben az egészségüket ne tegyék ki feleslegesen a koronavírus fertőzés kockázatának. A megoldás rövid időn belül megszületett: ez az Esélyautó.

A fogyatékkal élők mobilitásának biztosítására kínált megoldást az Esélyautó a koronavírust megelőző időszakban, mely a hirtelen jött szükségletre reagálva április 15-én egy új program élére állt. A cél egyértelmű volt: élelmiszerrel, gyógyszerrel és egyéb, mindennapok során szükséges drogériai termékekkel ellátni a fogyatékkal élőket.

A kezdeményezéshez rövid időn belül csatlakozott az EMMI és az öt legnagyobb fogyatékkal élőket tömörítő érdekvédelmi szervezet: Mozgáskorlátozottak, Siketek és Nagyothallók, Vakok és Gyengénlátók, Autisták, Értelmi Fogyatékossággal Élők szövetségei. Ők egyrészről az Esélyautóra jogosultak adatbázisát biztosítják, másrészt az Esélyautót vezetők is az adatbázisból kerülnek ki, így a 3 Peugeot autót vezető megváltozott munkaképességű ember számára is munkahelyet, megélhetést teremt a program.

A digitális infrastruktúrát az Esélyautó meglévő rendszerei biztosítják: applikáció, aktív honlap, Facebook oldal, melyekkel kivitelezhetővé válik a 24 órás rendelkezésre állás. A másik oldalról a karitatív szervezetek és helyi szinten az önkormányzatok felügyelik a szükséges csomagok célba juttatását, melybe önkéntesek is bekapcsolódtak, így egy olyan magas szintű összefogás jöhetett létre, mely országos lefedettséggel jelent megoldást a fogyatékkal élők ezen problémáira.

Nem volt meglepő ezután, hogy olyan cégek is a kezdeményezés mellé álltak, akiknek kiemelten fontos a társadalmi szerepvállalás, értékteremtés. Ezek közé tartozik többek között a Wolt is, aki pénzügyi támogatással és sofőrökkel segítette meg ezt a nagyszerű akciót. A Peugeot magyarországi importőre 3 személyautót bocsátott díjmentesen rendelkezésre, hogy a szállítmányok célba juttatása a lehető leggyorsabban és legkényelmesebben megtörténhessen. A program a jelenlegi vállalás szerint június végéig tart, melyre a felsorolt érdekvédelmi szervezeteken keresztül folyamatosan tudnak jelentkezni mindazok, akik igényt tartanak az Esélyautó támogatására.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/