/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Peugeot-val felügyelik a rendet Angliában

2020. november 27. 20:20   |   Autoblog
címkék:  

A Peugeot a brit hatósági szervek egyik legnagyobb beszállítójának számít. Ezen a koronavírus-járvány sem változtatott, sőt: idén minden eddiginél nagyobb számban adtak át autókat fényhidas használatra.

A brit rendőrség fejlesztésére létrehozott kormányzati szerv 2010-ben jelölte ki az ország rendőr-, mentő- és tűzoltó-parancsnokságainak beszállítójává a Peugeot-t: a márka az elmúlt tíz évben folyamatosan szállította a különlegesen átalakított járműveket (pl. rendőrkutyák szállítására alkalmassá tett 308 SW kombit) a felhasználóknak.

2015 óta több mint ötezer gépkocsit adtak át a brit rendőrség és tűzoltóság részére. A kedvező tapasztalatok nyomán a hatóságok idén egy újabb komoly megrendelést adtak le a francia gyártónál: 38 parancsnokság több mint 1500 új autót rendelt. Ebből valamivel több mint 600-at már ki is szállítottak. A megrendelés a Peugeot szinte teljes palettáját lefedte: a 208, 308 és 508 személygépkocsik mellett 3008 és 5008 szabadidőjárművek, valamint áru- és személyszállító kivitelű Partner, Expert és Boxer modellek szerepeltek a listán.

A 2020-as év ebből a szempontból is különlegesnek számít. A koronavírus-járvány az átlagosnál nagyobb terhet rótt az egész társadalomra, így azokra is, akik a lezárások idején a rendre, a biztonságra ügyeltek. A Peugeot a rászoruló parancsnokságoknak díjmentesen adott kölcsönjárművet: Birmingham környékén például nyolc, Manchester vonzáskörzetében pedig öt gépkocsit – főként Expert furgonokat és Traveller buszokat – állítottak átmenetileg szolgálatba, jelentősen megkönnyítve a rendőrség munkáját.

Az idén eddig átadott 611 autó 13 százaléka tisztán elektromos üzemű Peugeot e-208 volt: a 81 darab emissziómentes kisautó elsősorban a sűrű nagyvárosi forgalomban hoz felüdülést tiszta és csendes működésével, ám dinamikus gyorsulásának és remek hatótávolságának köszönhetően vidéken, országúton is kiválóan teljesít.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/