/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Pickupot fejleszt a Peugeot

2019. október 18. 18:30   |   Autoblog
címkék:  

Néhány hónapon belül vadonatúj típust mutat be a Peugeot, erősítette meg Jean-Philippe Imparato, a márka globális vezérigazgatója. A márka haszonjármű-kínálatát erősítő pickup 2021-ben kerülhet piacra, elsőként Latin-Amerikában és a Közel-Keleten.

Az egyik legnagyobb és legrégebbi kínai autógyártóval, az autóiparban 1959 óta érdekelt Chang’an Automobile csoporttal közösen fejleszti vadonatúj kompakt pickupját a Peugeot, árulta el a sajtó képviselőinek Jean-Philippe Imparato, a márka globális vezérigazgatója. „Néhány hónapon belül bemutatjuk új modellünket, amellyel mindenekelőtt Dél- és Közép-Amerikában, valamint a Közel-Keleten szeretnénk lefedni a piaci keresletet.”

Ezekben a térségekben 2021-ben jelenhet meg a Peugeot és a Chang’An által közösen kifejlesztett platós haszonjármű, amellyel a legnépesebb globális szegmensben, a kompakt pickupok között jelenik meg a gyártó. A hazai piacán elsősorban mikrofurgonjairól és haszonjárműveiről ismert kínai autógyártó közel tíz éve ápol szoros kapcsolatot a Peugeot-val és annak társult vállalataival; a Chang’An PSA Automobiles Co., Ltd. (CAPSA) vegyesvállalat sencseni üzeme évente 200 000 autót képes előállítani.

A Peugeot és a Chang’An közötti megállapodás megerősítésével egyben azokat a híreszteléseket is megcáfolta a Peugeot, amelyek szerint a vállalat erre a területre is kiterjesztené a Toyotával Európában folytatott együttműködését.

A Peugeot először több mint hatvan évvel ezelőtt készített platós kisteherautót. A Pininfarina által tervezett Peugeot 403 Camionnette (1956–1967) az azonos műszaki tartalmú Fourgonnette zárt dobozos haszonjármű ponyvázott rakterű változata volt, amelyet 54 és 58 lóerős benzinmotorokkal, illetve egy 48 lóerős dízel erőforrással kínáltak. A sort a Peugeot 404 Pick-up (1967-1978) folytatta. Ezt már Európán kívül is forgalmazta, sőt, gyártotta is a Peugeot; a robusztus, megbízható jármű a márka kenyai összeszerelő üzemében egészen 1998-ig készült.

A Peugeot eddigi pickup-történetének legsikeresebb darabja az 504-es (1979-1994) volt. Az 1969-ben az Év Európai Autójának megválasztott 504-es alapjaira épülő haszonjárművet önjáró alvázként és billenőplatós kivitelben is megvásárolhatták az érdeklődők, sőt, a Peugeot beleegyezésével lakóautó felépítmény is készült hozzá. Az 504-es volt az első Peugeot pickup, amely (1981-től) összkerékhajtással is elérhető volt; a Dangel által átépített kisteherautókat Franciaországban a Peugeot hivatalos márkakereskedései forgalmazták. Szintén az 504 pickup volt az egyik első Peugeot (sőt, az egyik első nyugati autó), amely Kínában készült: a Guangzhou Peugeot Automobile Company egészen 1997-ig gyártotta azt Guangzhou Peugeot GP 7200 néven, szimpla és (helyi fejlesztésű) duplakabinos kivitelben.

Ez volt az utolsó Peugeot pickup, amely európai vásárlók számára is elérhető volt. A márka brazíliai fejlesztőmérnökei 2010-ben mutatták be a városi 206-os alapjaira épített platós járművüket; az etanol üzemű motorokkal szerelt Hoggar barátságos idomai komoly teljesítőképességet takartak; a kompakt pickup hasznos terhelhetősége megközelítette a 750 kilogrammot. A Hoggar 2014-ben távozott a Peugeot latin-amerikai kínálatából, a 2021-ben piacra lépő újdonság azonban nem ennek, hanem az afrikai piacokon 2017 óta forgalmazott, egyszerűen csak Peugeot Pick Up néven ismert, szintén kínai eredetű típusnak lesz a műszakilag és esztétikailag egyaránt modernebb utódja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/