/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Pörög a hazai autópiac

2016. december 01. 19:00   |   Autoblog
címkék:  

A november hónap túlszárnyalta a várakozásokat, 9412 forgalomba helyezéssel az idei évben a második legerősebb hónap volt. Az újautó-eladások az év végéig így akár meg is haladhatják a korábban előrevetített 92 ezer darabot.

A piaci folyamatokat látva a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) arra számít, hogy idén akár 92 ezer autót helyezhetnek forgalomba Magyarországon, ami jóval több, mint amit az év elején prognosztizáltak. Kishaszonjárművekből 20 ezer darabos eladást várnak.

Novemberben 9412 darab személygépkocsi kapott rendszámot, ami 42,9 százalékkal több, mint tavaly novemberben. Ezzel az első tizenegy hónapban forgalomba helyezett személyautók száma elérte a 86 801 darabot, ami 23,8 százalékkal haladja meg a tavalyi mennyiséget.

Változásokat hozott a kormány bejelentése, miszerint akár 1,5 millió forinttal is támogatja az új elektromos autók vásárlását. Az importőrök jelzései alapján kétszámjegyű növekedés volt a novemberi elektromos autó megrendelésekben, november 30-ig 115 darab villanyautóra adtak be pályázatot. A növekedés mindenképpen jelentős, még akkor is, ha figyelembe vesszük, hogy az ügyfelek a támogatási lehetőség nyilvánosságra hozatala miatt kivártak az utóbbi hónapokban.

Ugyancsak megfigyelhető volt, hogy a kishaszonjármű-piac növekedésének lassulása visszafordult és az első tizenegy hónap után közel 20% növekedést mutat, ami meghaladta a várakozásokat.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/