/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Porsche Cayenne Coupé új turbómotorral

2019. május 16. 17:00   |   Autoblog
címkék:  

A belépőt jelentő Cayenne Coupé és a brutális Cayenne Turbo Coupé közé illeszkedik be az új Cayenne S Coupé, amely az Audi RS 4 motorját kapta meg. A 2,9 literes V6-os egység 440 lóerőt ad le, így 5 másodperc alatt gyorsítja a lejtős hátú Cayenne modellt 100 km/órára. A Cayenne S Coupé máris megrendelhető és július végén érkezik meg a márkakereskedésekbe.

A harmadik, s tulajdonképpen a középső modell az új Cayenne Coupé palettáján az S megnevezésű változat, amely a 340 lóerős Coupé és az 550 lovas Turbo Coupé közti szakadékot tölti be.

A beépített 2,9 literes ikerturbós erőforrás remek erőben van, 440 lóerőt és 550 Nm nyomatékot termel, amely az 1800-5500-as fordulatszám-tartományban használható ki. Mindkét kipufogógáz hajtású feltöltőt a hengerek közti ’V’ térben helyezték el, így a motor kompakt méretű lehetett és alacsonyabban építhették be az autóba. A rövid kipufogóutak spontán motorreakciókat és gyorsabb erőleadást eredményeztek.

A kipufogócsonkot pedig a hengerfejbe integrálták, így csökkent a tömeg és javult a hűtés. Az égés különösen hatékony, pláne teljes terhelés mellett. A Sport Chrono csomaggal felvértezett SUV-kupé kereken 5 másodperc alatt gyorsul fel százas tempóra, ami a három opciós sportcsomag valamelyikével még egytized másodperccel lejjebb faragható. A csúcssebesség 263 km/óra.

Az új Porsche Cayenne S Coupé bruttó 99 657 eurótól vásárolható meg.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/