/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Prémium hibrid szabadidőautó a Volkswagentől

2016. április 26. 11:25   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen elkötelezte magát a teljesen vagy részben elektromos hajtású modellek fejlesztése mellett, a következő három-négy évben egyedül a kínai piacra hét elektromos és plug-in hibrid modellt szándékozik bevezetni. A kínálat csúcsát egy nagyméretű, hálózatról tölthető hibrid szabadidőautó jelentené, amelyet koncepció formában az idei Pekingi Autószalonon állítottak ki. A T-Prime Concept GTE a Volkswagen következő prémium SUV-ja, a Touareg szellemi örököse, amely Európában is megjelenik majd.

A T-Prime Concept GTE egy új korszak nyitánya a Volkswagennél, összkerékhajtású, benzin-elektromos hibrid szabadidőautó, amely tisztán elektromos üzemben is képes haladni. Kijelző és vezérlő rendszere teljesen digitális, a hagyományos kapcsolókat elhagyták benne, az irányítás gesztusokkal és érintéssel történik. A jármű világújdonsága a hajlított interakciós zóna, azaz a vezető felé forduló információs kijelző, amely tökéletesen belesimul a futurisztikus műszerfalba.

A négyüléses, 5 méternél hosszabb T-Prime Concept GTE SUV kényelmes, mint egy limuzin, tágas, mint egy kombi, a kiépített utaktól távol is boldogul, akárcsak egy terepjáró, agilis, mint egy sportautó, emellett hatékony, mint egy kompakt jármű. A T-Prime Concept GTE sokoldalúságát okos plug-in hibrid hajtásláncának köszönheti, amely elektromos módban csendes és emisszió mentes közlekedést tesz lehetővé, akár 50 kilométeren keresztül. Ha pedig sietősre vált a dolog, a GTE mód aktiválásával 381 lóerős teljesítmény szabadul fel.

A Volkswagen T-Prime Concept GTE a tavasszal az új Tiguannal megkezdett SUV offenzíva új állomása, s elképzelhető, hogy a következő Touareg alapját képezi. A tervek szerint később hosszú tengelytávval is elérhető lesz. Egy közepes méretű SUV modell követi majd a sorban, amelyet Kínában és az Egyesült Államokban fognak árusítani. A Tiguan alatti méretosztályokba még két szabadidőautó érkezik majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/