/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Prémium pickuppá válik a Volkswagen Amarok

2022. április 26. 13:15   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen bemutatja Amarok pickup-családja teljes egészében új fejlesztésű generációját, amely terepen és műúton egyaránt többet tud elődjénél. Az új Amarok első, egyelőre álcázott példányai már megjelentek Európa útjain.

Németországban és Ausztráliában tervezték, Dél-Afrikában gyártják – az új Amarok magasfokú strapabíró képességével, a legszínvonalasabb felszereltséggel, vezetői segédrendszerek jelentősen kibővített kínálatával, valamint hajtásrendszerei jóval szélesebb választékával a pickup szegmens élére kíván állni.

Vérbeli Amarok, mégis teljes egészében új e sokoldalú modell innovatív prémium formavilága. Az erőteljes és karizmatikus külső itt igényes beltérrel találkozik, a méretváltozások pedig az álcázás ellenére is jól érzékelhetők. Bő 5350 milliméteres hosszúsága legalább 100 milliméterrel haladja meg elődjéét, 3270 milliméteres tengelytávja pedig 175 milliméterrel nagyobb – még több helyet kínálva a duplafülkében. Mindemellett a teherbírás akár 1,2 tonnára nőtt, a vontatható tömeg pedig több motor-sebességváltó kombináció esetében is elérheti a tekintélyes 3,5 tonnát. Mivel az új Amarok tengelytávja nagyobb mértékben nőtt a jármű hosszúságánál, rövidebbre adódtak karosszéria-túlnyúlásai, ami egyaránt kedvezően befolyásolta első és hátsó terepszögét, s ezzel terepes képességeit. Mindehhez még az elődénél lényegesen nagyobb gázlómélység is hozzájárul.

Motor-sebességváltó kombinációtól és piactól függően egy benzin- és akár négyféle dízelüzemű erőforrás is sorakozhat a motorpalettán, négy és hat hengerrel, illetve 2,0 és 3,0 liter közötti lökettérfogattal, amelyek igény szerint hátsókerék-hajtáshoz, valamint kapcsolható vagy állandó összkerékhajtáshoz csatlakozhatnak. Változatos, előre konfigurált menetüzemmódok támogathatják akár több fokozatban is a vezetőt a nem mindennapi menethelyzetek során. A még nagyobb biztonságról több mint harminc vezetői segédrendszer gondoskodhat, amelyek közül bő húsz teljesen új az Amarok fedélzetén.

Erőteljes és karizmatikus megjelenés jellemzi az új pickup egyelőre még álca mögött rejtőző külsejét. Önmagában is felér egy állásfoglalással az új orrkialakítás. Különösen markáns megoldás a feszes hatású, hangsúlyosan vízszintes motorházfedél, míg kimondottan karizmatikusak a hűtőrács ugyancsak vízszintes felső keresztlécei, a harmonikusan integrált és minden változaton már alapkivitelben LED-technikájú, karcsú fényszórókkal. Extrafelszerelésként az IQ.LIGHT LED-Matrix fényszórók is rendelkezésre állnak. A keresztlécek alatt az Amarok elejét vízszintesen tagoló vagy a csúcsváltozatokon X-alakzat szerinti kialakítást kap a hűtőmaszk, hangsúlyos „Amarok” felirattal.

Az oldalnézet különösen markáns vonásai az elődéhez hasonló félkör alakú kerékjáratok, amelyeket sok más pickup modelltől eltérően íves helyett csaknem teljesen egyenes vonal zár le felülről. A sárvédők erőteljesen domborodnak az akár 21 colos kerekek körül. A könnyűfém keréktárcsákat első ízben szerelhetik már alapkivitelben All-Terrain gumiabroncsokkal. Hasonlóképpen markáns a farkialakítás is. A széles raktérajtót – amelynek csaknem teljes szélességében „Amarok” felirat húzódik – a már alapkivitelben LED-es hátsó lámpák fogják közre. Akárcsak elődje, az új Amarok rakfelülete is elegendő helyet kínál a kerékjáratok között egy keresztben elhelyezett euro-raklap számára, amely stabil rögzítőszemek segítségével biztosítható.

Magától értetődő kezelőelemeivel, digitális műszeregységével és tablet stílusú infotainment képernyőjével az Amarok beltere funkcionális és igényes kialakítású. Ehhez extrafelszerelésként rendelhető exkluzív hangrendszere, illetve műszerfala és ajtókárpitjai stílusos díszvarrásokkal kidolgozott, nemes bőrhatású felületei is nagyban hozzájárulhatnak. Az Amarok premium pozicionálásához illeszkednek új ülései is. A vezető és az első utas kényelmes és széles üléseken foglalhat helyet, amelyek extrafelszerelésként tíz irányban elektromos állítással is rendelhetők, hátul pedig három felnőtt számára is bőséges helyet kínál a jármű.

Az új Amarok ötféle felszereltségi szinttel érkezik. A belépőmodell „Amarok” néven jelenik meg, majd a „Life” és a „Style” következik, illetve egyenértékű csúcsmodellként kínálja a Volkswagen Haszonjárművek a „PanAmericana” (terepes karakter) és az „Aventura” (utcai karakter) kiviteleket.

Összesen több mint 830 ezer példányban kelt el az Amarok eddig Európában, Dél-Amerikában, Dél-Afrikában és Óceániában. Az új Amarok 2022 végére érkezik az első piacokra, négyajtós duplafülkés (DoubleCab), illetve egyes országokban kétajtós rövidfülkés (SingleCab) karosszériával.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/