/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Privát világbajnok lett Michelisz Norbert

2015. november 28. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Fantasztikus magyar siker született, Michelisz Norbert, a Zengő Motorsport versenyzője 2012 után ismét elnyerte a privát pilótáknak fenntartott Yokohama Drivers’ Trophyt és összetettben a hatodik helyen zárta a 2015. évi FIA WTCC túraautó-világbajnokságot.

Norbi kihozta magából a maximumot, a második katari futamon az ötödik helyről a harmadik helyre hozta be a Civicet. Michelisz a jobban tapadó oldalról indult, de az előtte lévő Muller és Ma is jól kapta el a rajtot. Az olasz D’Aste és a holland Catsburg kiesett, és olyan rossz helyen, hogy be kellett küldeni a biztonsági autót. A versenytávot emiatt megemelték 14 körre.

Végül csak-csak sikerült „kimenteni” a sóderágyba szorult két autót és a hatodik körben végül újra tudták indítani a futamot. Rögtön az első kanyarban Filippi kiforgott és elvesztette a vezető pozícióját, ráadásul ezzel egy időben jött a várható büntetése is – áthajtás a rossz rajt miatt. Michelisz ezzel a harmadik lett, de Loeb és Bennani szorosan mögötte voltak. Tarquini feljött a hetedik helyre, mivel megelőzte Lapierret. A világbajnok López folyamatosan nyomás alatt tartotta az előtte haladókat, végül a nyolcadik helyen fejezte be a szezon utolsó futamát.

Muller megnyerte a 2015. év utolsó futamát kínai csapattársa, Ma előtt. Michelisz Norbit a harmadik helyen intették le és ismét dobogóra állhatott. Összetettben Norbi a hatodik lett 193 ponttal, mindössze négy ponttal lemaradva az olasz Tarquini mögött. Megnyerte viszont a privát pilótáknak fenntartott Yokohama Drivers’ Trophyt, amiért szívből gratulálunk neki.

Norbi nyilatkozata a második futam után:

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/