/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ralikrossz Mégane-t épít a Prodrive

2017. február 08. 18:15   |   Autoblog
címkék:  

Szövetségre lépett a Monster Energy atlétája, Guerlain Chicherit és a Prodrive, vadonatúj ralikrossz autó fejlesztésébe fogtak. Választásuk pedig az új Renault Mégane-ra esett, amiből 600 lóerős szörnyet faragnak a 2018-as FIA Ralikrossz Világbajnokságra (World RX).

Guerlain Chicherit, korábbi sívilágbajnok, FIA Cross Country rali világkupa győztes, Dakar versenyző és világrekorder kaszkadőr pilóta mindig is szerette volna kipróbálni magát a ralikrosszban. tavaly és tavaly előtt indult is néhány futamon, majd megalapította saját alakulatát, a GCK-t. 2018-ban már a GCK színeiben indul a ralikrossz világbajnokságban, mégpedig egy Renault Mégane-nal.

A ralikrossz Mégane-t a brit motorsport specialista Prodrive házon belül fogja megtervezni és megépíteni. A kocsi orrába saját fejlesztésű 2 literes turbómotorját ülteti majd, körülbelül 600 lóerős teljesítménnyel.

A Renault Mégane RX-et szeptember 1-én, a Lohéac ralikrossz futamon leplezik majd le. Chicherit még idén beül a volán mögé, megkezdi a tesztidőszakot, a 2018-as szezont azonban végig fogja versenyezni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/