/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Ráncfelvarráson esett át a Škoda Rapid

2017. február 23. 16:35   |   Autoblog
címkék:  

Időszakos felújításnak vetette alá a Škoda a Rapid modellpárost. A lépcsőshátú Rapid és az ötajtós Rapid Spaceback új fényszórórendszert kaptak, az utasaik immár menet közben is kapcsolódhatnak a világhálóhoz, a motorháztető alá pedig új erőforrások költöztek be.

A Fabia és az Octavia közé ékelődő, stílusos Rapid modellek fizimiskája megváltozott. Új frontrészt kaptak, ahol a fényszórók és a ködlámpák, valamint a lökhárító is új rajzolatú. A fényszórókat keskeny krómcsík köti össze, így szélesebbnek tűnik az autó. A lámpák mostantól bi-xenon kivitelűek, LED-es nappali világítással. Hátul sötétítettek a lámpaburák, s opcióként diódák világítanak bennük. A Spaceback modell nagyobb hátsó szélvédőt is felvonultat. Végezetül a könnyűfém felnik kínálata is frissült, új 15-17 hüvelykes garnitúrák állnak rendelkezésre. Az utastérben is történtek változások. Az ajtóbelsők új kárpitozást kaptak, a műszerfalon pedig a szellőzők, a műszerek és a légkondicionáló kezelőpaneljének dizájnja frissült.

A modellfrissítés részeként két új erőforrás is beköltözött az autókba: a 95 és 110 lóerős 1 literes TSI. A háromhengeres blokk igen fürgén mozgatja a könnyű Rapid modelleket, a gyengébbik is 11 másodperces sprintet és 187 km/órás végsebességet tesz lehetővé (Spaceback: 184 km/h). A 110 lóerős kivitel 9,8 másodpercre mérsékeli a nulla-százas gyorsulást, a végsebességet pedig 200 km/órára tolja ki (Spaceback:198 km/h). Az 1.0 TSI mellett még három motor választható az autókhoz: 1.4 TSI 125 LE, 1.4 TDI 90 LE és 1.6 TDI 116 LE.

Újdonság a modellsorozatban a WLAN hotspot opciója, melynek segítségével az utasok menet közben is kapcsolódhatnak a világhálóhoz. A fedélzeten egyébként van Bluetooth kihangosító, Apple-kompatibilis USB port, továbbá SmartLink+ okostelefon interfész, ami támogatja az Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink és SmartGate sztenderdeket. Simply Clever megoldásokból is jó néhányat találunk; közöttük újdonság a hátul elhelyezett két USB port.

A megújított Rapid modellpárost először a Genfi Autószalonon lehet majd szemügyre venni.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/