/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rekordáron kelt el a Roberto Cavalli tervezte MINI

2013. május 27. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

Tízezrek követték figyelemmel a bécsi Városháza előtt, ahogy bemutatkozik a Roberto Cavalli tervezte MINI Paceman az AIDS-ellenes Life Ball-on. A betegség elleni küzdelemre rekord összeget „begyűjtő” különleges autót maga a tervező vezette felesége társaságában a szőnyegen. A színváltó fényezéssel készült egyedi MINI Paceman a premierje előtt pár órával 150 000 euróért kelt el a Life Ball árverésén, és a befolyt összeg teljes egészében az AIDS-cel összefüggő kutatásokat segíti. Az eseményen ezúttal megjelent többek között Sir Elton John, Hilary Swank, Melanie Griffith, Carmen Electra, Bill Clinton és Anna Netrebko, hogy jelenlétükkel is a betegség fontosságára hívják fel a figyelmet.

Az idei volt immáron a tizenharmadik alkalom, hogy a MINI egy teljesen egyedi modellel támogatta az AIDS ellenes bécsi Life Ball jótékonysági rendezvényt. A jó ügy érdekében a MINI ismét egy nemzetközileg elismert, világhírű tervezőt kért fel, hogy alakítsa át a márka legfiatalabb modelljét, mielőtt az kalapács alá kerül a legnagyobb európai AIDS ellenes jótékonysági rendezvény aukcióján. Az árverés teljes bevétele idén is a HIV okozta betegség elleni harcot támogatja. 2013-ban az átalakított modell a MINI Paceman, a MINI család hetedik és egyben legfiatalabb tagja volt, amely Roberto Cavalli divattervező kreatív kézjegyét viseli. Művészi alkotásával a 72 éves híresség olyan világhírű divatmárkák sorába állt be, mint a DSQUARED², a Diesel vagy a Missoni, amelyek az elmúlt években szintén a saját ízlésük szerint terveztek újjá egy-egy MINI modellt a jótékonysági rendezvényre. Az eddigi Life Ball MINI aukciók teljes bevétele meghaladta a félmillió eurót.

A MINI Paceman személyében Cavalli egy már önmagában is nagyon egyedi stílúsú, sportos kialakítású autót vehetett kezelésbe, amely kupés sziluettjével az olyan egyéniségek számára készült, akik nem félnek felvállalni önmagukat a volán mögött. Cavalli összetéveszthetetlen, hagyományokkal szembemenő stílusában tökéletes művészi partnerre talált az idei Life Ball MINI: a világhírű tervező kreatív külső átalakításai, valamint az egyedi irizáló fényezés, amely attól függően, miként esik rá a fény, hol barnán, hol feketén csillog, mind a kétajtós kupé dinamikusan vonalait hangsúlyozzák. A MINI Paceman tetejét Roberto Cavalli logója díszíti, amely olyan hatást kelt, mintha lebegne az autó felett.

Elsőként 1981. december 1-jén diagnosztizálták az AIDS-t, mint klinikai betegséget. Az orvostudomány az elmúlt több mint 30 évben jelentős eredményeket ért el a vírus kutatása és megelőzése terén, a HIV vírus azonban mind a mai napig komoly kihívások elé állítja a tudósokat. Évente több millió ember fertőződik meg a HIV vírussal. A Life Ball jótékonysági rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a vírusra, valamint hogy toleranciára és szolidaritásra nevelje az embereket.

A BMW csoport az első vállalatok között, 2000-ben érkezett Dél-Afrikába, hogy a HIV/AIDS elleni harcot egy saját munkahellyel segítse Rosslyn-ban. Az oktatáson és szaktanácsadáson felül az önkéntesek HIV teszteket végeztethetnek és gyógykezelési programokon vehetnek részt, illetve pszichológiai támogatásban is részesülnek.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/