/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rekordáron kelt el az egyik legritkább Aston Martin

2012. május 28. 20:19   |   Autoblog
címkék:  

Nagyszabású aukciót tartottak az Aston Martin főhadiszállásán, az angliai Newport Pagnellben. A Bonhams éves árverésére mintegy kétezren voltak kíváncsiak és 200 tárgy, köztük 47 autó került kalapács alá 6,5 millió (!) font értékben. Az árverés sztárja egy nagyon ritka DB4GT Zagato Sanction II Coupe volt, amely 1,23 millió fontért cserélt gazdát.

Összesen négy darab Aston Martin DB4GT Zagato Sanction II Coupe létezik a világon, melyek közül az utolsó, a ‘0198/R’ sorozatszámú példány cserélt most gazdát 1,23 millió angol fontért, ami átszámítva 461 millió forintnak felel meg. Az órájában mindössze 4748 mérföld van.

A Sanction II Coupe modellek nem a 60-as évek elején készültek, mint az eredeti DB4GT Zagatók, hanem 1991-ben, négy darab nem használt DB4 váz GT-vé átalakításával. Az Aston Martin beleegyezésével végzett munka során a kocsikat a milánói Zagato műhelybe szállították, ahol az eredetihez nagyon hasonló felépítményt kaptak, kisebb ovális hűtőráccsal és lesimított farral. A Sanction II autók tulajdonképpen gyári replikák, jobb kezelhetőséggel és erősebb motorral. Darabonként több mint egymillió dollárért keltek el.

Az eredeti DB4 Zagato Coupe modelleket 3,7 literes soros hathengeres, három darab Weber karburátorral etetett motor hajtotta, ám a négy Sanction II modellben a lökettérfogatot 4,2 literre növelték. Ezzel a teljesítmény 352 lóerőre gyarapodott (+38 LE), a nulla-százas gyorsulás pedig 6,1-ről 5,5 szekundumra mérséklődött. Ezen kívül a Sanction II modelleket kisebb, 15 hüvelykes kerekekkel, kétkörös tárcsafék-rendszerrel, 4-sebességes David Brown váltóművel, önzáró differenciálművel, megerősített felfüggesztéssel, fogasléces kormányművel és 159 literes benzintankkal látták el.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/