/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rendkívül keresettek az egyterűek és a városi terepjárók

2016. szeptember 15. 12:00   |   Autoblog
címkék:  

64,2 százalékkal több nagy autó – azaz egyterű, hobbiterepjáró és terepjáró – talált gazdára idén nyáron a hazai használtautó-piacon, mint a tavalyi év azonos időszakában – derül ki az AAA AUTO adataiból. A cég értékesítési statisztikái szerint a hazai piacon érződik a használt autók iránti fokozódó kereslet: az AAA AUTO idén eddig 40,3 százalékkal több autót értékesített Magyarországon, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Az idei nyaralási szezon eladásai az egyterűek fokozódó népszerűségét bizonyítják. A legkeresettebb családi modellek jelenleg az Opel Zafira, a Citroën Xsara Picasso és a Ford Focus C-Max. A nyaralási célú gépkocsi választásnál a tágasság és a biztonság mellett a kényelem és a jármű megjelenése is fontos szempont.

„Az üzemanyagárak hosszabb távon is viszonylag kedvező szinten maradtak, és változatlanul minimális a különbség a dízelolaj és a benzin ára között. Ennek ellenére a vásárlók 60,9 százaléka dízeles változatot vásárol nyáron az egyterű járművekből és a városi terepjárókból, mert így komoly megtakarítást érhet el nagyobb távolságok megtétele esetén” – mutatott rá Karolina Topolová, az AAA AUTO vezérigazgatója. A használt autók népszerűsége elsősorban azért növekszik, mert egyre nagyobb a különbség az új és a használt gépkocsik ára között.

Az AAA AUTO statisztikái szerint az automata sebességváltó népszerűsége 16 százalékról 19,5 százalékra emelkedett az egyterűek és a hobbiterepjárók esetében az előző nyár óta. A legkeresettebb márka a Citroën, a Ford és az Opel. A vásárlók 21,3 százaléka az összkerékhajtást preferálja. A legnépszerűbb motorváltozat az 1,6 literes. A színek közül a szürke és a fekete a legkedveltebb.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/