/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Rendőrautó lett az elektromos Ford F-150 pickup

2022. július 28. 17:29   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Bemutatta legújabb rendőrjárművét a Ford az F-150 Lighting Pro EV pickup személyében, amely temérdek kiegészítőt kapott, hogy könnyedén végezze munkáját. A plató mellett a géptető alá is befér némi felszerelés, miközben 1051 Nm nyomaték képes mozgatni mind a négy kereket.

Bemutatkozott a Ford F-150 Lighting Pro SSV (Special Service Vehicle), vagyis a különleges feladatokat ellátó, elektromos rendőrségi pickup.

Természetesen a külső sem a hagyományos F-150-esé, ugyanis hatalmas védőrács került az elejére, LED fényhíd a tetejére, valamint a fekete-fehér amerikai rendőrségi öltözékbe bújtatták, melyen egyetlen elem tér el ettől: a POLICE felirat E betűje utalva az elektromos hajtásra.

A monstrum belsejét is átszabták, ugyanis az üléseket a rendőrség által jóváhagyott strapabíró anyaggal vonták be, valamint elvettek az első ülések öblösségéből, hogy a teljes felszereléssel rendelkező tiszteknek ne legyen kényelmetlen a ki- és beszállás, valamint az utazás. A műszerfalra nézve rögtön két darab 12 collos kijelzőt láthatunk, az egyik a kormány mögött kapott helyet, míg a másik a SYNC4 információs- és multimédia rendszer érintőpanellal. Közvetlen e fölött egy erősített bevonatú tálca kapott helyet, míg a kijelző előtt a kardánalagútba építve a rendőrségi rádiót láthatjuk.

Az alapfelszereltség része a Ford Co-Pilot 360 ADAS vezetéstámogató rendszer, a Ford Pro flottamenedzsment hatékonyságnövelő platformja, a Pro Power integrált generátor, a géptető alatt található, 400 literes zárható csomagtér, ahová 220 amperes áramforrás is került négy darab amerikai típusú és két USB konnektorkivezetéssel, illetve a vonóhorog, mely a gyengébb változat esetén 3500, az erősebbnél pedig 4535 kilogrammos vontatható tömeggel birkózik meg.

A kétféle erőforrás egyaránt 1051 Nm csúcsnyomatékkal dolgozik, de a gyengébb 337 kW-ból (458 lóerő), az erősebb 432 kW-ból (588 lóerő) gazdálkodhat akár 515 km-es hatótáv mellett – persze vontatmány nélkül.

„Büszkék vagyunk, hogy mi kínáljuk Amerika első elektromos rendőrpickupját szolgálatra, hogy az ezt igénybe vevő ügyfelek kihasználhassák a gép úttörő technológiáját és így növeljék a hatékonyságot.” – mondta Nate Oscarson, a Ford Pro nemzeti hivatásos jármű-értékesítő menedzsere, majd folytatta: „Pro Power Onboard mobil áramforrásként szolgálhat például kivilágítani éjszakai közúti balesetek helyszíneit, míg az elektromos meghajtás olcsóbbá teszi a jármű használatát és tervezhetővé a karbantartásokat.”

A részletes specifikációkat a Ford a nyár folyamán később adja ki, bár valószínűleg nem sokban fognak eltérni az utcai F-150 Lighting adataitól.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/