/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Repülő autót dob piacra a Moller

2007. július 23. 15:11   |   Autoblog
címkék:  

A Moller International, amely már 30 éve foglalkozik repülő autókkal, bejelentette, hogy belekezd egy kétszemélyes, csészealj alakú repülő autó gyártásába. Bár a Moller M200 nem tudja azt, amit a scifikben szereplő, nagy sebességgel közlekedő repülő járgányok, vízválasztó lehet az ilyen típusú járművek sorozatgyártásában. Az M200 úgy néz ki, mint egy miniatűr UFO, egyhelyben fel- és leszáll, s körülbelül 4 méteres magasságban, akár 80 km/órás sebességgel is szelheti a levegőt. A cég elnöke, Dr. Paul Moller szerint az M200 a legjobb terepjármű, mert átmegy sziklán, kerítésen, ingoványon és patakágyon, mozgását nem akadályozzák tereptárgyak. Videó a címre kattintva!


A Moller International, amely már 30 éve foglalkozik repülő autókkal, bejelentette, hogy belekezd egy kétszemélyes, csészealj alakú repülő autó gyártásába. Bár a Moller M200 nem tudja azt, amit a scifikben szereplő, nagy sebességgel közlekedő repülő járgányok, vízválasztó lehet az ilyen típusú járművek sorozatgyártásában. Az M200 úgy néz ki, mint egy miniatűr UFO, egyhelyben fel- és leszáll, s körülbelül 4 méteres magasságban, akár 80 km/órás sebességgel is szelheti a levegőt. A cég elnöke, Dr. Paul Moller szerint az M200 a legjobb terepjármű, mert átmegy sziklán, kerítésen, ingoványon és patakágyon, mozgását nem akadályozzák tereptárgyak.

Hogy teljesüljön a 2 lóerő/fontos teljesítmény/súly arány, a Moller M200-ba nyolc darab kisméretű, Wankel-típusú forgótárcsás motort szereltek. Az erőforrások nagy előnye, hogy a hagyományos belső égésű motorokhoz viszonyítva mindössze 7%-ban tartalmaznak mozgó alkatrészeket, emellett bármilyen fajta üzemanyaggal is tudnak működni (benzin, dízel, gáz, etanol). Az M200 felhasználási területe igen szerteágazó, ezeket a járműveket a privát szféra mellett a katonaság és a készenléti szervek is kiválóan tudnák alkalmazni.

Az M200 árát körülbelül 90 ezer dollárra taksálják, ami a beépített modern technika ismeretében nem is olyan sok. Vajon mit tartogat a jövő a repülő autóknak?

Az M200 itt látható akció közben:

Via: Motorauthority

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/