/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Roadster újratöltve: íme az új BMW Z4

2018. augusztus 24. 12:30   |   Autoblog
címkék:  

A bajor prémiumgyártó a nyitott tetős sportautó első limitált szériájának világpremierjével rántja le a leplet a BMW Z4 új nemzedékéről. A First Edition különkiadás a kaliforniai Pebble Beach Golf Links örökzöld pázsitján mutatkozik be a nagyközönség előtt.

A BMW részletekbe menően továbbgondolta a Roadstert, amelyről első ízben a kaliforniai napsütésben rántja le a leplet. Lendületes karosszériaarányaival, érzelmekben gazdag dizájnnyelvezetével és magával ragadó sportosságával a nyitott tetős kétüléses ismételten elhozza a jelenbe a klasszikus roadster koncepcióját. Pebble Beach örökzöld pázsitján a BMW az exkluzív Z4 M40i First Edition különkiadás világpremierjét ünnepli.

A Roadster új generációja pontosan ott ünnepli világpremierjét, ahol egy évvel ezelőtt az újdonság műszaki alapjául szolgáló BMW Concept Z4 tanulmányautó is bemutatkozott. Az új Z4 karosszériaarányai egy percig sem hagynak kétséget a modell dinamikus menettulajdonságai felől: a hátsó tengely elé tervezett üléssor, az alacsony súlypont, a tengelyek közötti tökéletes, 50:50 arányú súlyelosztás, a széles nyomtávok és a kompakt tengelytávolság egysége a vérpezsdítő agilitás és az intenzív vezetési élmény ideális előfeltételeit teremti meg.

340 lóerős soros hathengeres benzinmotorjával, elektronikusan állítható lengéscsillapítókkal dolgozó, ültetett sport futóművével, a BMW M sport fékrendszerrel és a hátsó tengelybe integrált, elektronikusan vezérelt M Sport differenciálművel a BMW Z4 M40i First Edition minden szempontból megfelel a vele szemben támasztott elvárásoknak. A roadster mindössze 4,6 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A függőlegesen elrendezett első fényszórópár, a vese alakú hűtőrácsok összefonódó hálója, az első kerekek fölé nyújtott motorháztető, a két első kerékjárati ívbe integrált nagyméretű légkivezető nyílás és a csomagtérfedéllel elegánsan egybeépített légterelő szárny egytől egyig hozzájárul az új BMW Z4 összetéveszthetetlen megjelenéséhez.

Az új Z4 M40i First Edition mindezeken felül egyedi karosszériajegyekkel és felszereltségi tételekkel bír. A Frozen Orange metál karosszériafényezés elektromosan működtethető, ezüstös hatású antracit vászontetővel párosul, amellyel a BMW Individual magasfényű Shadow Line külső felszereltségi csomag kiegészítői, a feketére fényezett visszapillantó házak és a kéttónusú, 19” méretű könnyűfém keréktárcsák alkotnak kontrasztot.

Az utasteret látványos varrással díszített, fekete Vernasca bőrkárpit, elektromosan állítható, memóriás üléspár, az opcionális extrafelszereltség részeként pedig hangulatvilágítás és Harman Kardon zenerendszer uralja. A Z4 harmadik nemzedékének technológiai fejlettségét az adaptív LED fényszórók mátrix funkcióval dolgozó távolsági fénye, a roadsterbe most először beépített BMW Head-Up kijelző és a BMW Live Cockpit Professional műszerfal-elrendezés támasztja alá.

A BMW Z4 M40i First Edition kaliforniai világpremierje ízelítőként szolgál az új roadster-nemzedék közelgő piaci bemutatkozásához. A BMW szeptember 19-én jelenti be a modell technológiai innovációit, felszereltségi opcióit és motorpalettájának részleteit. Az új BMW Z4 nem sokkal ezután, a 2018. október 4-14. között nyitva álló Párizsi Autószalonon tartja premierjét. Az újdonság piaci bevezetése világszerte 2019 tavaszán veszi kezdetét.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/