/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Nem veszik az Opel Amperát

2014. július 22. 18:55   |   Autoblog
címkék:  

Jövőre mutatkozik be a Chevrolet benzin-elektromos autójának, a Voltnak a következő generációja, ám egyáltalán nem biztos, hogy európai testvérmodelljét, az Opel Amperát is viszontláthatjuk majd. A 2012-ben Év Autója díjat is nyert modellt egyre kevésbé lehet eladni, ezért könnyen lehet, hogy elkaszálják.

A Chevrolet Voltból az Egyesült Államokban havonta stabilan 1500-1700 darabot értékesítenek, az Opel Amperából azonban idén májusig már csak 332 darabot sikerült elpasszolni. Németországban ebből 46 darabot helyeztek forgalomba, ott, ahol a Ferrari F12 Berlinettából is ennek közel a dupláját vásárolták.

A benzin-elektromos hibrid legjobb éve 2012 volt, akkor 5200 darab kelt el belőle, 2013-ban azonban 40 százalékos visszaesést regisztráltak az eladásokban. Hiába csökkentették jelentősen az Ampera árát (nálunk 12 millió forintra mérséklődött a vételár), egyre kevesebb ember látott benne fantáziát. Idén még rosszabbra fordult a helyzet, május végéig Európában 332 darab talált gazdára. Az indokolt lépés ezek után az lenne, ha kivonnák az európai piacról a modellt. Bennfentes információk szerint ez meg is történik a jövő év végén, amikor megjelenik a Chevy Volt második nemzedéke.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/