/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sebességrekord kávéhajtású autóval

2011. szeptember 16. 14:40   |   MTI
címkék:  

Kávéhajtású autóval döntött sebességrekordot egy férfi Nagy-Britanniában a szemétüzemű járművek kategóriájában. A sofőr tavaly márciusban 337 kilométert tett meg kávéhajtású autóval, ami távolsági csúcs.

A 35 éves, kávézaccmeghajtású Rover 106 kilométeres sebességgel száguldott Elvingtonban volánja mögött Martin Baconnel. Bacon a lefőtt kávémaradékból golyócskákat készített, amelyek azután a kocsi motorjában elégtek, gyúlékony gáz szabadult fel belőlük, és végül ez szolgált "közvetlen" üzemanyagként.

Bacon a BBC brit sajtóorgánumnak elmondta, hogy az eljárás régi, gázosításnak hívják, és a II. világháború idején alkalmazták benzinhiány okán. Kifejezetten régi autó kell hozzá, karburátoros. A kipufogógáz nem kávéillatú, inkább égő ház szagához hasonló – mondta Bacon.

A rekordot még nem erősítették meg Guinnessék. Baconnek már van egy világrekordja: tavaly márciusban 337 kilométert tett meg kávéhajtású autóval, ami távolsági csúcs.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/