/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Shelby különkiadás Ford GT40-ből

2008. május 05. 11:31   |   Autoblog
címkék:  

A kék, fekete és piros alapszínű GT40-ből egyenként 85 darabot készítenek majd, melyek minden további nélkül közúton is használhatók lesznek.


Carroll Shelby 85. születésnapjára a Shelby Distribution USA elkészíti a három eredeti Shelby American GT40 versenyautó replikáit. A kocsikat új gyártású GT40 modellekként fogják bejegyezni. A kék, fekete és piros alapszínű GT40-ből egyenként 85 darabot készítenek majd, melyek minden további nélkül közúton is használhatók lesznek. Persze közülük jó néhány egy gyűjtemény ékes darabja lesz.  


Az új GT40-es karosszériája az eredeti versenyautó önhordó kasztnijának közel pontos mása, egészen a préselt acél tetőlemezig. Az egyetlen eltérést a galvanizált acél használata jelenti. A Shelby 85th Commemorative GT40 karosszériája merevebb bármelyik mai autóénál, 244 darab vágott, hajlított és préselt elemből tevődik össze. A kocsi súlya 1088 kilogramm. A motortérben csakis Shelby motor lakhat, a legnagyobb a 427 köbhüvelykes (7 literes) V8-as erőforrás. A független felfüggesztési rendszer is az eredeti sémát követi; állítható H&R rugókkal, Bilstein lengéscsillapítókkal és stabilizátorokkal. A hasmagasság 10 cm-ről 12 centiméterre módosítható. A fékrendszer Wilwood alkotóelemekből áll, 12,75 hüvelykes tárcsákkal és 4-dugattyús nyergekkel. A tengelyvégeken korabeli stílusú Halibrand felnik forognak, melyekre egyedi mintázatú BFGoodrich g-Force Drag Radial gumikat húztak (elöl 225/50/15, hátul 275/60/15).  


A beltér is hasonlóan káprázatos, régi stílusú, szegecselt sportülésekkel és 4-pontos biztonsági övekkel. A műszerfalon a Smith órák, a műszerek, a levehető 35 centiméteres kormánykerék és minden egyéb pontosan olyan, mint az eredeti GT40-ben. Ezen kívül mindegyik járművön rajta lesznek az egyedi Shelby megkülönböztető jegyek, tehát a gravírozott kilincsek és lámpatakarók, a Carroll Shelby aláírásával ellátott küszöbök és szőnyegek, a speciális matricák és számozások (1-től 85-ig), továbbá a műszerfali plakett.


A Shelby 85th Commemorative GT40 kapható lesz kék színben, fehér csíkozással, feketében ezüst csíkozással, továbbá piros fényezéssel és fehér csíkozással, bal- és jobbkormányos kivitelben. Bár a Shelby 85th Commemorative GT40 is a lehető legközelebb áll a versenyautóhoz, egy tiszta versenyverzió is rendelhető lesz belőle, bukócső-rendszerrel, biztonsági üzemanyagtankkal és áramtalanító kapcsolóval.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/