/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (2) |
| Több

Sokszorosan lépi túl a megengedett károsanyag-értéket több nagy dízelmotor

2019. július 06. 16:08   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche és az Audi nagy, elvben az Euro 5 és Euro 6 normának megfelelő dízelmotorjai a megengedett károsanyag-mennyiségek többszörösét bocsátják ki, állapították meg a Deutsche Umwelthilfe (DUH) környezetvédő szervezet vizsgálatai.

A befolyásos, 40 éve működő civilszervezet az illetékes állami hatósággal együttműködve ellenőrizte a Porsche és az Audi nagy dízelmotorjainak működését az utcai forgalomban.2015-Porsche-Cayenne-Turbo-front-view

A mérések azt mutatták, hogy az Euro 5 kategóriába sorolt Porsche Panamera kilométerenként 1498 g nitrogén-oxidot bocsátott ki, miközben a megengedett mennyiség maximális 180 g – azaz több, mint nyolcszorosan lépi túl a motor a határértéket.

A Porsche Cayenne legújabb, a szigorított Euro 6 normának hivatalosan megfelelő motorja 2,4-szer annyi káros-anyagot bocsátott ki, mint a megengedett, az ugyancsak Euro 6-os Audi SQ5 plus dízelje 5,5-szörösen haladta túl a normát.

A hordozható berendezésekkel végzett ismételt méréseknél a kocsik az országúton csak 80, az autópályán 120 km/óra sebességgel haladtak, 10-14 C-fokos hőmérsékletnél. (Forrás: Der Spiegel)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Ábrahám Zsolt-Parkoló Magazin
2019-07-08 - 10:29

Sajnos rá kell “hangolódni” a környezetkímélő megoldásokra, mely gépek nem csalással (nem hiteles adatokkal) kerülnek forgalomba !
Kifutóban a benzin, a hybrid és jön a villany (nem is akárhogy…)

karoly
2019-07-10 - 20:38

Eddig rendben is van, csak ki tudja azokat még megvenni, és a kormány is a nagy benzines és iesel autóvásárlásokat támogatja , nem a környezet kimélőket.


*/