/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

A Suzuki S-CROSS a magyarok kedvenc autója

2023. január 02. 16:50   |   Autoblog
címkék:  

13 859 regisztrált személygépkocsival a Suzuki 12,43 százalékos részesedést ért el a hazai személyautó-piacon 2022-ben. A márka elsősorban a két hazai gyártású modellnek, a Vitarának és S-CROSS-nak köszönhetően immár hetedik éve vezeti a hazai új személygépjármű értékesítést. 2022-ben az S-CROSS volt a legnépszerűbb modell, ebből regisztrálták a legtöbbet az új autók piacán.

Az iparág teljesítményét és értékesítési darabszámait nagymértékben befolyásolta a félvezető hiány. A tavalyi eredményekhez képest átlagosan éves szinten 8,54 százalékos csökkenéssel zárt az újautó-piac. A Magyar Suzuki beszállítóival egész évben folyamatosan figyelte, illetve elemezte a piaci helyzetet. Elektronikai alkatrész beszállítóival rugalmasan alkalmazkodva a szituációhoz azon dolgozott, hogy gyártásának ellátása folyamatos legyen.

Ennek is köszönhetően 13 859 Suzuki személygépkocsit regisztráltak Magyarországon 2022-ben a Datahouse újautó-eladási statisztikái szerint. Az összes forgalomba helyezett személyautó (111 524 db) 12,43 százaléka Suzuki volt a tavalyi évben. Bár év közben voltak olyan hónapok, amikor nem az esztergomi gyártóvállalat modellje vezette a listát, az év végi összesítések alapján 2016 óta sorozatban hetedszer is megtartotta piacvezető pozícióját a hazai piacon 2022-ben. Ez egyben azt is jelenti, hogy a márka az esztergomi gyártás megkezdése óta 20. alkalommal végzett az első helyen a magyar személygépkocsi piacon.

Már a teljes hibrid paletta elérhető a kínálatban

A két esztergomi modell gyakorlatilag egymással versenyzett 2022-ben, de év végére megváltozott az eddig tapasztalt tendencia: az S-CROSS nyerte a népszerűségi versenyt a Suzukik körében. Mindkét modell bekerült a TOP3-as mezőnybe és megnyerte saját kategóriáját, az alsó-középkategóriát (7 187 db S-CROSS, 26,36%-os piaci részesedés), illetve az SUV kategóriát (5 509 db Vitara, 23,12% piaci részesedés) a 2022. január 1-je és december 31-e közötti regisztrációk alapján.

2022. év eleje óta elérhető a Vitara, év közepe óta pedig az S-CROSS (erős) hibrid változata. A Magyar Suzuki kizárólag hibrid járműveket értékesít az Európai Unió piacain. A további, nem Esztergomban készült, de Magyarországon is forgalmazott, import hibrid Suzuki típusok közül a Swiftből 668 darabot helyeztek forgalomba. Ignisből 267, Swaceből 214, illetve az elektromos hálózatról is tölthető Acrossból pedig 14 autót regisztráltak 2022-ben.

2022 őszén a Suzuki Motor Corporation kapcsolt szolgáltatást vezetett be az európai piacon a még kényelmesebb felhasználói élmény biztosítása érdekében. A Suzuki Connect elsőként az Esztergomban gyártott S-CROSS-ban érhető el, de a későbbiekben más modellekre is kiterjesztik majd. A szolgáltatást Európa-szerte a Magyar Suzuki Zrt. biztosítja Magyarországról.

A Magyar Suzuki Zrt. a Suzuki Csoport 3. legnagyobb gyártóvállalata Japán és India után és egyetlen Európában. 30 éves magyarországi tevékenysége során nagyon magas szintű kompetenciákat és tudást halmozott fel, elsősorban a mérnöki, a logisztikai és az IT területen. A Magyar Suzuki Zrt. biztosítja az IT szolgáltatásokat, fejlesztéseket a Suzuki Csoport összes európai egységének, 2019. április 1. óta pedig Esztergom a Suzuki Csoport pán-európai logisztikai központja. Komárom-Esztergom megyéből koordinálják a pótalkatrész ellátást az összes európai országban hét regionális raktárból.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/