/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sorsolással döntik el, ki vásárolhatja meg az 500 darab GRMN Yaris egyikét

2022. január 22. 14:30   |   Autoblog
címkék:  

A Toyota versenyistállója, a Gazoo Racing január közepén, a 2022-es Tokiói Autószalonon mutatta be a csak Japánban, 500 darabos limitált sorozatszámban elérhető GRMN Yarist. A GRMN Yaris a GR Yaris sportautó végletekig kihegyezett verziója, amelyet profi pilóták segítségével szigorú finomhangolásnak vetettek alá. Ha valaki egy ilyen autót szeretne Japánban, jelentkeznie kell a versenyistálló honlapján és sorsolással döntik el, egyike lehet-e annak az ötszáz szerencsésnek, aki megveheti.

A GRMN Yaris fejlesztése Morizo (Akio Toyoda elnök) azon eltökélt vágyával indult, hogy „gyorsan fejlődő, és a motorsportok világában szereplő versenyautókhoz hasonlóan személyre szabható modelleket biztosítson a vásárlók számára”. A motorsport világában szerzett tapasztalatoknak köszönhetően a karosszéria merevségét növelni tudták, míg a tömeget körülbelül 20 kilogrammal csökkentették. A szélesség 10 milliméterrel nőtt az aerodinamika javítása érdekében, a magasság pedig 10 milliméterrel csökkent, ezzel még lejjebb helyezve a súlypontot.

Ezenkívül mechanikus LSD-t, rövidebb áttételezésű sebességváltót és rövidebb végáttételt használ az autó. A GR Yaris a professzionális pilóták visszajelzései alapján olyan autóvá fejlődött, amely gyorsabban és nyugodtabban vezethető, jobb fékerőt, tapadást, kanyarsebességet és kanyarképességeket tud nyújtani. Ezenkívül a két új szolgáltatás – az Update és a Personalization Program – a motorsportokban szereplő versenyautókhoz hasonlóan „gyorsan fejlődő és személyre szabható autókat” kínál a vásárlók számára.

Az átszámítva felszereltségtől függően körülbelül 20,1 millió forinttól – 23,3 millió forintig terjedő árú GRMN Yaris foglalási sorsolására a Toyota Gazoo Racing honlapján Japánból lehet jelentkezni, az autókat pedig Japán szerte a GR Garages pontokon lehet majd átvenni 2022 nyarán. Az alapverzió mellett a versenypályás képességekre fókuszáló, a Super Taikyu sorozat tapasztalataiból merítő Circuit Package is elérhető lesz. Ehhez a csomaghoz elérhető a speciális matt acél hatású fényezés, és mindössze 50 példányban limitálják az elérhetőségét. Emellett az alapverzióhoz elérhető lesz a márkakereskedésekben beépített speciális alkatrészekből álló Rally Package is, amely mindenféle útfelületen javítja a vezethetőséget.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/