/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sosem adott el még annyi autót a Bentley, mint tavaly

2021. január 11. 20:05   |   Autoblog
címkék:  

A Bentley 2020-ban összesen 11 206 járművet értékesített, amely 2019-hez képest két százalékos növekedést jelent és a Bentley márka 101 éves történelmének legnagyobb eladási darabszáma.

2020 márciusának elején a Bentley gyártása hét hétig szünetelt, majd ezt követően további kilenc hétig 50 százalékos szinten futott a távolságtartási intézkedések bevezetése miatt. A gyártólétesítmény ennek érdekében történt teljes átalakításának köszönhetően a Bentley képes volt a kiemelkedő globális keresletet kielégíteni, miközben mind a mai napig és a jövőben is biztosítja a szükséges távolságtartási és biztonsági intézkedéseket.

A vállalat jelenlegi sikerének egyik kulcsát a számos új, izgalmas modell bemutatása jelentette, amely a már kínálatban lévő modellek szélesebb körű globális forgalmazásával egyesült. Mindezek közül az új Flying Spur nemzetközi bemutatkozása, valamint a közönség és a média részéről is remek fogadtatása emelkedik ki. A modell iránti kereslet pedig a V8-as motorral felszerelt változat októberi bemutatkozását követően még tovább növekedett.

A Bentley Continental GT (24 százalék) és a GT Convertible (15 százalék) együtt a teljes értékesítés 39 százalékát tette ki, a Bentley 2020-ban legnépszerűbb modellsorozatát adva. Annak ellenére, hogy a tavalyi évben futott ki az előző modell, s az új Bentayga piaci bevezetését a koronavírus-járvány is hátráltatta, a SUV lett a legkelendőbb önálló modell, amely a teljes eladások 37 százalékáért felel.

Az amerikai kontinens maradt a Bentley első számú régiója, bár a kínai kereslet drasztikus, 48 százalékos növekedése megközelítette az amerikai piac eredményét. Az amerikai régióban 3035 járművet vehettek át az ügyfelek, amely 2019-es 2913 autóhoz képest négy százalékos növekedést tesz ki. A kínai piacon 48 százalékkal nőt az értékesítés, 2880 autót adtak át a 2019-es 1940-nel szemben. A hagyományosan szedánkedvelő piac nagy kereslettel üdvözölte az új Flying Spurt, de a Bentayga eladásai is kiemelkedőek voltak.

Európában 2193 autót adott át a Bentley a 2019-es 2670-nel szemben – a 18 százalékos csökkenés elsősorban a megújult Bentayga piaci bevezetésének hátráltatásával magyarázható. A Bentley hazai piacán 1160 autó kelt el, amely 22 százalékos csökkenést jelent az előző évhez képest. A Közel-Keleten a Bentley 735 autót adott el 2020-ban, szemben az előző év 852-es adatával. Végül az ázsiai régió következik, amely 1203 eladott járművével hat százalékkal lépett előre a 2019-es 1139 autóról.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/