/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sportkocsit épített a Yamaha

2015. október 30. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

Kétüléses sportautót épített a Tokiói Autószalonra a főként kétkerekűekben utazó Yamaha. A mini sportkupé dögösen néz ki és körülbelül akkora, mint egy Mazda MX-5, saját tömege azonban csupán 750 kilogramm, ami a szénszálas szerkezetnek köszönhető. A Sports Ride koncepcióval a közönség reakcióját szeretnék tesztelni, így nem kizárt, hogy a későbbiekben látunk majd négykerekű Yamahákat az utakon.

A Sports Ride conceptet tulajdonképpen a 2013-as Tokiói Autószalonon bemutatott Motiv.e tanulmány inspirálta, amelyet a Yamaha a Gordon Murray Design Limited céggel közösen állított négy kerékre. A 3,9 méter hosszú, 1,72 méter széles és 1,17 méter magas kétüléses súlya mindössze 750 kilogramm, ami annak köszönhető, hogy a Gordon Murray, a McLaren F1 tervezője által kidolgozott iStream gyártási eljárással készült. Ennek lényege, hogy könnyű, merev szerkezetű járműstruktúrákat fejlesszenek Formula 1-es technológiák felhasználásával.

A Sports Ride concept könnyebb a Mazda MX-5-nél és az Alfa Romeo 4C-nél, egy ütőképes motorral tehát a mini sportautók leggyorsabbika lehetne. Ehhez képest kissé csalódás, hogy nem egy 1,3 literes motorkerékpár-blokk hajtja, hanem az a 80 lóerős 1 literes háromhengeres erőforrás, ami a Motiv.e városi autót is mozgatja.

Reméljük, a Yamaha belevág a Sports Ride sorozatgyártásába, hiszen nagyon ígéretes koncepció, biztosan megtalálná a maga közönségét.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/