/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Sportosra hangolt is lehet a legnagyobb Lexus

2018. szeptember 12. 11:45   |   Autoblog
címkék:  

A Lexus már több modelljében bizonyította, hogy a környezettudatosság és a meggyőző teljesítmény nem egymásnak ellentmondó fogalmak, elég ha csak az LC sportkupé hibrid változatára gondolunk. Ilyen az új Lexus LS 500h F SPORT is.

Az LS 500h F SPORT modellt az alapmodellnél sportosabb stílus és műszaki tartalom jellemzi, miközben nem kell lemondani a hibrid elektromos hajtás előnyeiről. A kocsi exkluzív 10 küllős, 20 colos keréktárcsákat és küszöbtoldatokat, valamint nagyobb fékeket kapott, de az autó belterében is nyomon követhető az egyedi F SPORT kialakítás, legyen szó az ülésekről, a kormánykerékről, az alumínium pedálsorról, a műszeregységről vagy épp az Ultrasuede tetőkárpitról.

Az egyedi külső és belső optikai elemek mellett az F SPORT gondosan áthangolt futóművet kapott, ugyanakkor megőrizte kiemelkedő kényelmét. Az integrált járműdinamikai vezérlőrendszer itt alkalmazott, legújabb verziója egyetlen, gondosan összehangolt rendszeren keresztül kínál optimális futóműdinamikai szabályozást, és ezzel együtt jobb tapadást, fokozott biztonságot és dinamikusabb vezethetőséget. További menetdinamikai előnyt jelentenek a 20 colos F SPORT öntött könnyűfém ötvözet keréktárcsák, amelyekre elöl 245/45/20, hátul 275/40/20 méretű abroncsokat szereltünk. A fékeket is feljavították: elöl 400 x 36 mm méretű, belső hűtésű tárcsákat találunk hatdugattyús alumínium monoblock nyergekkel, még a belső hűtésű hátsó féktárcsa 359 x 30 mm-es, és négydugattyús féknyereg tartozik hozzá.

Ami a formai részleteket illeti, az LS 500h F SPORT még látványosabban tükrözi az új LS dizájn-irányvonalát, ugyanakkor hű marad az alapvető formai filozófiához. Kiemelt figyelmet érdemel az orsó alakú hűtőmaszk exkluzív kialakítása: a még összetettebb rajzolatú rács a Lexus részletekbe menő figyelmének mintapéldája. CAD-operátorok csapata több hónapon át dolgozott azon, hogy megvalósítsa a textúra és a fény pontosan megtervezett kölcsönhatását, s ennek során több mint 7000 egyedi igazítottak be pontosan a rácsozaton. Egyedi kerekeivel és különleges küszöbtoldataival az F SPORT még hangsúlyosabbá varázsolja az LS sebességet sugárzó profilját.

Ugyanez a tematika folytatódik a belső térben; jó példa erre, hogy a bőr üléskárpit perforációjában az F SPORT hűtőrács-mintázata köszön vissza. Maguk az ülések is F SPORT kivitelűek, 28 irányban motorosan és pneumatikusan állíthatók, ülőlap-meghosszabbításuk a kanyarokban fokozott tartást biztosít, és a leghosszabb utakon is kivételes kényelmet kínálnak. A műszeregység különleges F SPORT sebesség- és fordulatszámmérőjének külső gyűrűje oldalra csúszva egy dupla tájékoztató kijelzőt tesz láthatóvá – ezt a kialakítást közvetlenül a Lexus LFA szupersportkocsihoz kifejlesztett kijelző-technológiából kölcsönözték. A kormánykerék szintén egyedi.  Az F SPORT csomagot egyedi gázpedál, lábtámasz és váltókar teszi teljessé, az exkluzív tetőkárpit pedig finom tapintású Ultrasuede anyagból készült.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/