/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Stílusosan búcsúzik a Lamborghini Aventador

2021. július 09. 18:05   |   Autoblog
címkék:  

A Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae a tökéletes finálé, ami lezárja ennek a csodálatos szívó V12-es motorral szerelt szupersportkocsinak az életútját. Az Aventador LP 780-4 olyan gyors, mint az SVJ és olyan elegáns, mint az Aventador S, valódi gyűjtői darab, kupé és roadster formában egyaránt.

Az Aventador LP 780-4 Ultimae szíve a Lamborghini fantasztikus tizenkét-hengeres, 6,5 literes ‘Longitudinale Posteriore’ (LP) motorja, amely a végső stádiumában immár 780 lóerőt ad le, 40-nel többet, mint az Aventador S-ben és 10-zel többet, mint az SVJ csúcsmodellben. A 780 lovas Ultimae elbúcsúztatja a hagyományos V12-es belsőégésű motort, illetve általában az Aventador modellt, amely már tíz éve boldogította a nyers vezetési élményt keresőket.

A szénszálas szerkezetű Aventador LP 780-4 csupán 1550 kilogramm tömegű, így 25 kilogrammal könnyebb az Aventador S kupénál. A kupé súly-lóerő aránya megegyezik az Aventador SVJ modelljével, így 2,8 másodperc alatt gyorsul fel százra és 355 km/óra a végsebessége. A karbon-kerámia fékrendszere 30 méter alatt állóra fékezi 100 km/órás tempóról. Az Ultimae modellek szériafelszereltségként megkapják az állandó négykerék-hajtást és a négykerék-kormányzást.

Az egyedi lökhárítókkal és légterelőkkel szerelt LP 780-4 Ultimae modellek jellegzetessége az aktív hátsó szárny, amely háromféle pozícióban rögzíthető. A szárny a sebességnek és a kiválasztott vezetési üzemmódnak megfelelőlen változtatja a pozícióját. A sofőröknek négyféle vezetési üzemmód áll a rendelkezésükre (Strada, Sport, Corsa, Ego), az Ego beállítás tetszés szerint konfigurálható.

Az LP 780-4 Ultimae modellek 18-féle fényezéssel kerülhetnek forgalomba, de az Ad Personam program keretében akár 300-féle árnyalatban konfigurálhatók. Az Ultimae Coupe kéttónusú, szürke a szürkén verzióban debütál (Grigio Acheso és Grigio Teca), matt Rosso Mimir díszítésekkel a karosszérián. Az Ultimae Roadster modell debütáló színei a lenyűgöző Blu Tawaret és Blu Nethuns kék, amihez karbon tetőpanel tartozik. A kovácsolt könnyűfém kerekek elöl 20, hátul 21 colosak, és kívánságra bronz, fekete vagy titániumszürke színre fényezik őket.

A kabinban a fekete Alcantara szövet és bőr az uralkodó, a karosszérián megjelenő díszítések színével megegyező díszvarrással. A lézerrel vágott ’Y’ motívumok az ülőlapokon és a műszerfalon az Ultimae modellek egyedi megkülönböztető jegyei.

Az Aventador LP 780-4 Ultimae egyaránt elérhető lesz kupé és roadster kivitelben, az előbbiből 350, az utóbbiból 250 darabot gyártanak majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/