/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Súlyosbodik a dízel-botrány, nagyot bukott a Volkswagen

2015. szeptember 22. 14:40   |   Autoblog
címkék:  

A Volkswagen beismerte, hogy csaltak az Egyesült Államokban forgalmazott turbódízel motorral szerelt modelljeik károsanyag-kibocsátásával. Erre az autógyártó részvényárfolyama rögtön 23 százalékot esett, ami hatalmas tőkeveszteséget jelentett a számára, ráadásul a botrányban érintett típusok észak-amerikai forgalmazását azonnali hatállyal leállították. S majd csak ezután jönnek a különböző vizsgálatok és perek, amikkel a Volkswagennek szembe kell néznie.

A múlt héten kirobbant, ma már dieselgate-ként emlegetett botrány alapja a Tiszta Közlekedés Nemzetközi Tanácsának két kutatója által elvégzett mérése, miszerint a Volkswagen Egyesült Államokban eladott, közel 500 ezer NOx-csapdával kiegészített, EA 189 kódú dízelmotorral szerelt modelljének nitrogénoxid kibocsátása nem egyezik a Környezetvédelmi Ügynökség (EPA) által előírtakkal. Olyannyira nem, hogy a rögzített határérték negyvenszeresét mérték a kutatók. Rájöttek, az autók kifinomult szoftvere érzékeli, ha károsanyag-kibocsátási tesztelés következik, és ekkor csökkentett módba kapcsol.

Miután a Volkswagen ezt beismerte, leállította az érintett modellek értékesítését. Az EPA emellett visszavonta a 2016-os modellévű érintett autók forgalmazási engedélyét is. Ezek az autók addig nem vehetnek részt újra a forgalomban, amíg be nem bizonyosodik, hogy motorjaik teljesítik a károsanyag-kibocsátási norma előírásait és mentesek mindenféle „illegális” szoftvertől.

A Volkswagen máris hatalmas presztízs és anyagi veszteséget szenvedett el, a problémás modellek amerikai forgalmának például az ötödét adják. Sok vásárló hibrid helyett dízel autót választott, ám a bizalmuk most mélyen megrendült ezekben a modellekben. Németországban már közölték, a Volkswagen összes dízelmotoros autójánál alapos károsanyag-kibocsátási vizsgálatot fognak lefolytatni, de más márkáknál is számítani lehet erre. Ha máshol is fény derül turpisságokra, abból az autóipar egyik legnagyobb botránya nőhet ki.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/