/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szabadidőautó készült a Citroën C3-ból

2017. június 12. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

A C5 Aircross bemutatása után az SUV-piacon indított nemzetközi offenzíva következő lépését most az új C3 Aircross jelenti a Citroën számára. A modellt kivételes helykínálat és variálhatóság jellemzi, s nem mindennapi kényelmet kínál. Az új C3 Aircrossnak 2017 második felében először Európában indul a forgalmazása, majd nemzetközi értékesítése is megkezdődik.

Az új kompakt SUV, a C5 Aircross áprilisi sanghaji bemutatkozását követően a Citroën 2017-ben felpörgeti nemzetközi szinten indított SUV-offenzíváját. A márka az új Citroën C3 Aircross szubkompakt SUV-val egy olyan szegmens meghódítására készül, mely 2012 és 2016 között Európában és világszinten is az ötszörösére bővült.

Az idei Genfi Autószalonon bemutatott C-Aircross tanulmányt alapul vevő, jellegzetes Citroën stílusjegyeket felvonultató új C3 Aircross felpezsdíti a kompakt SUV-k piacát. Karakteres megjelenést biztosító egyedi formavilágával és kivételesen gazdag személyre szabási lehetőségeivel tűnik ki a többi autó közül. Belül a Citroën modellek védjegyének számító kényelem területén hoz újat, különösen, ami a helykínálatot, a variálhatóságot és a fényviszonyokat illeti.

A C3 Aircross 4,15 m hosszú, 1,64 méter magas és 1,76 méter széles, a szubkompakt SUV-k táborát szaporítja. Legfőbb versenytársa például az Opel Mokka X és a Nissan Juke lesz. A C3 Aircrosst az új Citroën modellekre jellemző egyedi felépítés fémjelzi, és a biztonságérzetet nyújtó, masszív SUV-k valamennyi attribútumával rendelkezik: megemelt hasmagasság és vezetési pozíció, hangsúlyos első és hátsó lökhárítóbetétek, nagyméretű kerekek és sárvédő-szélesítések. Idomait erőteljes grafikus elemek – pl. a tetőrudakon alkalmazott kontrasztszín, a hátsó oldalablak vonalkázása – teszik még hangsúlyosabbá.

A C3 Aircross hasmagassága 20 mm-rel nagyobb, mint az új C3-é, amelyiktől a padlólemezét kölcsönözte. Az autó elején a két szinten elrendezett jellegzetes Citroën fényforrások köszönnek vissza, melyek kifejezőbbé teszik a jármű orr-részét, és a márka legújabb modelljeire jellemző világítótestekkel szolgálnak. A felső sorban a LED-es nappali menetjelző lámpákat az autó teljes szélességében dupla krómléc köti össze a márkajellel. A fő fényforrások az alsó részen helyezkednek el. A színes kerettel feldobott egység a lekerekített sarkú szögletes fényszórók mellett a ködfényszórókat is magában foglalja.

A 3D hatású hátsó lámpák az új C3 és a C-Aircross tanulmány fényforrásaival mutatnak rokonságot. A kifinomult lámpák fényes fekete betétekkel egészülnek ki, a csomagtérfedélen pedig kétszínű C3 Aircross felirat és a fényes fekete márkajel látható. A C3 Aircross sziluettjét olyan innovatív elemek teszik különlegessé, mint a hátsó oldalablakok stilizált díszítése. A C-Aircross tanulmányról már ismerős polikarbonát hátsó oldalablakok egy színezett réteget foglalnak magukban, és a hátsó szélvédőkerettel erős grafikus kontrasztot alkotnak. A teljesen egyedi vonalkázásnak köszönhetően rejtve marad a gépjármű belseje, a fény beáramlása és az akadálytalan kilátás ugyanakkor továbbra is biztosított.

A C3 Aircross rendkívül gazdag személyre szabási kínálatával is kitűnik: összesen kilencvenféle külső kombináció (köztük a kéttónusú változatokhoz kínált négyféle tetőszín, valamint 4 színcsomag) és öt jól megkülönböztethető belső hangulat közül választhatunk. Az utastér stílusa a divat és a lakberendezés világából merít ihletet. A színek és anyagok harmonikus összjátéka, a speciális ajtóborítások, a kormányt, a szellőzőket vagy az üléskárpitot feldobó kontrasztszínek különleges, szalonszerű hangulatot teremtenek. A választott hangulatvilágnak – semleges, meleg, dinamikus vagy fényűző – megfelelően a C3 Aircross az önkifejezés gazdag eszköztárát kínálja.

Az új C3 Aircross fedélzetén hangsúlyos szerepet kap a kényelem, melynek alapelemei a kivételes térélmény és a jó közérzet. A helytakarékos, vízszintes kialakítású műszerfal és az ultrakényelmes ülések láttán azonnal kellemes érzés tölti el az embert. Magas felépítésének köszönhetően a C3 Aircross a szegmens legnagyobb helykínálatával és kivételes komfortszinttel rendelkezik: az öt ülőhelyhez egytől-egyig méretes láb- és fejtér tartozik. Az első és hátsó fejtér tekintetében a C3 Aircross kategóriagyőztes. A 2,60 m-es tengelytávnak köszönhetően a hátul ülők térdtere is nagy.

A C3 Aircross variálhatóság tekintetében is megelőzi a társait: a dönthető háttámlákkal felszerelt, 2:1 arányban osztott hátsó üléspad két része 150 mm-es távon külön-külön is csúsztatható. Az első utasülés összecsukásával hosszú tárgyak szállítására is lehetőség van. A maximális rakodóhossz így egy mozdulattal 2,4 méteresre növelhető. A csomagoknak is bőven jut hely, hiszen a C3 Aircross a kategória legnagyobb csomagtartójával rendelkezik. A 410 literes alapméret a csúsztatható üléspadnak köszönhetően 520 literesre növelhető. A hátsó ülések lehajtásával pedig akár 1289 literes kapacitás is elérhető. Praktikus tartozék az elrejthető kalaptartó, amely magas tárgyak szállításakor a hátsó üléspad mögé állítható. Egy másik ötletes megoldás a két szintre állítható csomagtérpadló, mellyel a hátsó üléstámlák lehajtása esetén sík padlófelület alakítható ki.

Az új C3 Aircross napfényes utasterében uralkodó barátságos légkör a jó közérzet és a felfrissülés forrása. A méretes oldalablakok minden irányban kiváló kilátást és remek fényviszonyokat biztosítanak. A B kategóriájú SUV-k családjában egyedülálló, elektromos vezérlésű, szakaszosan nyíló berendezés belülről közel 1 m hosszú üvegfelületet jelent, mely sötétítővel és egy LED-es fénysorral van felszerelve. Az utastér fényviszonyai a hátsó üléssorban elhelyezett napellenzőkkel is változtathatók.

A Citroën C3 Aircross nagy hangsúlyt fektet a telekommunikációs és az infotainment szolgáltatásokra: a gépjármű vezérlőközpontjának (légkondicionáló, rádió, telefonos funkciók, navigációs rendszer) szerepét a 7” érintőképernyő látja el. A saját digitális eszközök és a gépjármű közötti kommunikáció, valamint az állandó kapcsolattartás biztosítására a C3 Aircross vezeték nélküli okostelefon-töltőt, Mirror Screen funkciót és Connect Nav hangfelismerő funkcióval rendelkező 3D navigációs rendszert kínál. Az új generációs navigációs rendszerhez olyan internetalapú szolgáltatások kapcsolódnak, mint a TomTom Traffic, amely valós idejű forgalmi információkkal szolgál, helymeghatározást tesz lehetővé, tájékoztat a töltőállomások és parkolók árairól, a várható időjárásról vagy a közelben található szolgáltatóegységek elhelyezkedéséről.

Az új C3 Aircross kínálatában számos takarékos és hatékony legújabb generációs motort találunk. A kínálatában szereplő háromhengeres PureTech motorokra gyors reakcióidő és visszafogott fogyasztás, illetve CO2-kibocsátás jellemző. A BlueHDi motorok szintén környezetkímélők és takarékosak, és élvezetes vezetést biztosítanak. Az új Citroën C3 Aircrosshoz kínált legerősebb motor – célországtól függően – a PureTech 130 6-fokozatú sebességváltóval. A PureTech 110 motorhoz az 5-fokozatú manuális sebességváltó mellett EAT6 automata sebességváltó is kérhető. Belépő erőforrásként a PureTech 82 motor áll rendelkezésre. A dízelmotorokhoz manuális sebességváltó társul: BlueHDi120 (6-sebességes) és BlueHDi 100 (5-sebességes).

A minden körülmények között optimális meghajtást biztosító Grip Control rendszerrel és speciális 16” vagy 17” Mud & Snow gumiabroncsokkal felszerelt C3 Aircross sokoldalú használatot tesz lehetővé, és az útviszonyoktól és az útburkolat fajtájától függetlenül mindenféle úttípushoz képes alkalmazkodni. Az automatikus működésű Standard üzemmód mellett a Homok, Terep, Havas út és ESP OFF üzemmódok választhatók. A Grip Control rendszerhez kapcsolódó lejtmenet-szabályozó funkció meredek lejtőn is képes alacsony sebességen tartani a gépkocsit.

Az új C3 Aircross SUV európai forgalmazása 2017 második felében kezdődik. Az árak közzététele júliusban várható.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/