/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Számos modellsorozatát frissíti 2020 nyarán a BMW

2020. június 01. 20:30   |   Autoblog
címkék:  

A lágy hibrid technológiát újabb 35 modellváltozat kapja meg, új dízelmotorokkal bővül a BMW 7-es sorozat, a BMW X3, a BMW X4, a BMW X5, a BMW X6 és a BMW X7, új motorváltozatokkal gazdagodik a BMW 2-es Gran Coupé, a digitális járműtechnológiák pedig minden korábbinál intelligensebbé válnak.

Azáltal, hogy a BMW 2020 nyarán számos új modellváltozatban teszi elérhetővé ügyfelei számára a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó lágy hibrid technológiát, még tovább folytatja átfogó modellportfóliója következetes emisszió-csökkentését. Az erőteljes indítógenerátor és a második akkumulátor kettőse 2020 júliusától és augusztusától összesen 49 modell hatékonyságát és menetdinamikáját fokozza tovább.

Ahogyan a BMW 7-es sorozathoz, valamint a BMW X3, a BMW X4, a BMW X5, a BMW X6 és a BMW X7 számára elérhető új, soros hathengeres dízelmotorok is. 2020 júliusától a BMW 2-es Gran Coupé motorpalettáján is két új erőforrás jelenik meg, számos plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modell BMW eDrive Zones funkciója pedig automatikusan átvált tisztán elektromos meghajtásra, amint a modell alacsony emissziójú mobilitási zónába érkezik.

A különféle vezetést támogató rendszerekkel, járművezérlő opciókkal és járműkapcsolati megoldásokkal kibővített alapfelszereltségek, illetve opcionális extrafelszereltségek kivétel nélkül a vezetés élményének fokozását szolgálják. 2020 júliusától a BMW 3-as sorozat alapfelszereltségének részévé válik az új kijelző- és járművezérlő koncepció is: a BMW központi operációs rendszerének legújabb, 7.0 verziójával a bajor prémiumgyártó ügyfelei már a BMW Intelligent Personal Assistant innovációit is magukénak tudhatják. Sőt mi több, a BMW 3-as sorozatban és számos másik modellsorozatban az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető Driving Assistant Professional csomag aktív navigációval és „leállósáv-megkülönböztetéssel” bővül.

Az ugyancsak extrafelszereltségként megrendelhető okostelefon-integrálhatóságnak köszönhetően 2020 nyarától számos BMW modellben elérhetővé válik az Android Auto és az Apple CarPlay előkészítés.

2020 nyarától további BMW modellek kapják meg a belsőégésű erőforrás támogatására kifejlesztett mild-hibrid technológiát. A rendszer egy 48 Volt kapacitású indítógenerátorból és egy kiegészítő akkumulátorból áll, intenzív fékezés közben így a generátor a fékezési energiát az akkumulátorba táplálja vissza. Az összegyűjtött energiával a technológia nem csupán az adott BMW modell fedélzeti elektromos rendszereit látja el, de a generátor egyfajta elektromos motorként segíti is a belsőégésű erőforrást: intenzív gyorsulás esetén 11 lóerő többlet-teljesítménnyel támogatja a belsőégésű motort, az utazósebességet pedig önállóan, a belsőégésű erőforrás hajtásláncról való lekapcsolásával is képes fenntartani. Mint ilyen, a technológia segítségével jelentős mértékben csökken a jármű üzemanyag-fogyasztása és károsanyag-kibocsátása.

A lágy hibrid technológia 2020 júliusától és augusztusától az alapfelszereltség részeként válik elérhetővé a BMW 5-ös sorozat, a 6-os sorozat, a 7-es sorozat, valamint a BMW X3, az X4, az X5, az X6 és az X7 további modellváltozataiban. A mild-hibrid technológia így már összességében 49 BMW modell hatékonyságát és menetdinamikáját fokozza.

2020 nyarán a soros hathengeres dízelmotorok új generációja ünnepli világpremierjét megannyi BMW modellsorozatban. A 3.0 liter hengerűrtartalmú alumínium erőforrások a továbbfejlesztett BMW TwinPower Turbo technológia és a 48 Volt kapacitású indítógenerátorral dolgozó mild-hibrid technológia innovációit egyesítik, amellyel új szintre lép a BMW EfficientDynamics stratégia. A Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendező rendszer is nagyobb teljesítményt és nagyobb hatékonyságot garantál. A rendszer 2 700 bar maximális befecskendezési nyomással juttatja az üzemanyagot az égéstérbe.

A BMW 730d, 730d xDrive, 730Ld, 730Ld xDrive, a BMW X3 xDrive30d, az X4 xDrive30d, az X5 xDrive30d és az X6 xDrive30d soros hathengeres dízelmotorjának maximális teljesítménye 21 lóerővel 286 lóerőre nőtt, amely intenzívebb gyorsulást eredményez. A mérnökök most először alkalmazzák ennél a motorváltozatnál a változó turbina-geometriájú alacsonynyomású turbófeltöltővel dolgozó többlépcsős turbófeltöltést, amely direktebb rendszerreakciókat garantál. A 30 Nm-rel 650 Nm-re növelt csúcs forgatónyomaték eközben a percenkénti 1 500 és 2 500 főtengely-fordulat közötti tartományban mindvégig a vezető rendelkezésére áll. A BMW 730d és a BMW 730d xDrive például 0,2 másodperccel gyorsabban, 5,9, illetve 5,6 szekundum alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre.

A soros hathengeres dízelmotor továbbfejlesztett változata gondoskodik immár a BMW 740d xDrive és 740Ld xDrive, a BMW X3 M40d és X4 M40d, valamint a BMW X7 xDrive40d meghajtásáról is. A többlépcsős turbófeltöltési szisztéma itt már változó turbina-geometriájú alacsonynyomású és magasnyomású turbófeltöltővel dolgozik, amelynek eredményeként a 700 Nm csúcs forgatónyomaték percenkénti 1 750 és 2 250 főtengely-fordulat között a sofőr rendelkezésére áll. Az új dízelmotor percenkénti 4 400 főtengely-fordulatnál adja le 340 lóerős teljesítményét. A BMW 740d xDrive így például 0,2 másodperccel gyorsabban, 5,0 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra.

2020 júliusában a BMW 2-es Gran Coupé modellpalettája két új motorváltozattal gazdagodik. A BMW 218d Gran Coupé motorházteteje alá a legkorszerűbb négyhengeres dízelmotort építik be a mérnökök: a 2.0 hengerűrtartalmú erőforrás kétlépcsős turbófeltöltéssel és még tovább optimalizált Common Rail közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel dolgozik. Az új motor csúcsnyomatéka 350 Nm, amely percenként 1 750 és 2 500 főtengely-fordulat között elérhető, maximális teljesítménye pedig 150 lóerő. A BMW 218d Gran Coupé 8,6 másodperc alatt tudja le a százas sprintet az alapfelszereltségként kínált hatfokozatú manuális váltóval és 8,5 másodperc alatt az opciós nyolcfokozatú Steptronic automataváltóval.

A BMW 2-es Gran Coupé palettáján bemutatkozó másik új dízelmotor 190 lóerő és 400 Nm nyomaték leadására képes. A BMW 220d xDrive Gran Coupé lemezei mögött ez 7,3 másodperc alatt abszolvált 0-100 km/órás gyorsulásra képes a BMW xDrive intelligens összkerékhajtás és a nyolcfokozatú Steptronic automataváltó közreműködésével.

Újdonságként debütálnak a BMW 3-as limuzin és a BMW 3-as Touring opcionális extrafelszereltségeinek palettáján a BMW M sportülések, amelyek kiváló oldaltartást garantálnak, átfogó beállítási lehetőségeket tartogatnak, fejtámláik pedig a BMW M GmbH hímzett logóját viselik. A BMW 7-es sorozat luxuslimuzinjaiban és a BMW 8-as sorozat luxus sportautóiban aktív hátsókerék-kormányzás fokozza a sportos vezethetőséget és a menetkomfortot.

2020 júliusától ráadásul a BMW 7-es sorozat az új Phytonic Blue metál és az új BMW Individual Frozen Bluestone metál karosszériafényezési árnyalatokban is elérhetővé válik. Az utastér luxus hangulatát eközben a BMW Individual bőrkormány és a Smoke White/Night Blue/Black színkombinációban megrendelhető BMW Individual Merino full bőrkárpit új változata fokozza. A Phytonic Blue metál fényezést augusztustól a BMW X5, a BMW X6 és a BMW X7 tulajdonosai is kérhetik.

A tisztán elektromos meghajtású prémium kompakt-páros, a BMW i3 és a BMW i3s 2020 nyarától a Frozen Grey metál kiegészítőkkel megfűszerezett Blue Ridge Mountain karosszériafényezési árnyalatban is megrendelhető lesz. Az új BMW Individual karosszériafényezési lehetőségek eközben a nagyteljesítményű BMW M8 sportmodellek számára is elérhetővé válnak. A BMW M8 Coupé és a BMW M8 Cabrio számára az Ametrin metál fényezés jelent újdonságot, a két kétajtós modell és a BMW M8 Gran Coupé extrafelszereltségei között pedig a Bluestone metál, a Frozen Brands Hatch Grey metál, illetve a Frozen Motegi Red metál karosszériafényezési lehetőség is megjelenik.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/