/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Száz éves a mai modern kisáruszállítók őse

2017. július 27. 16:30   |   Autoblog
címkék:  

Biztosan mindenki hallott már a Ford T-Modellről, ami világszerte sikertörténetet írt. De mi a helyzet a TT-Modellel? Bár ez az autó kevésbé ismert, mégis hatalmas hatással volt az autók világára, hiszen ez az elődje napjaink pickupjainak és kisáruszállítóinak – például a mai Transitnak is.

Éppen ma száz éve, hogy a Ford megépítette az első, kifejezetten áruszállításra tervezett járművét, az 1 tonnás TT-Modellt. A vásárlók egyéni igényeikhez igazíthatták a platós felépítményt, így a postai küldeményektől az üzemanyagig bármit szállíthattak az autóval. A jármű először az USA-ban mutatkozott be, de később az angliai Manchasterben is sokat gyártottak belőle.

A TT-Modell hosszabb és erősebb volt a T-Modellnél, és utasterében a vezető mellett egy utasnak is jutott hely. A motort kurblival lehetett beindítani, amit az autó hűtőrácsa előtt kellett megtekerni. Azok a vásárlók, akik kényelmesebb rugózásra vágytak, a tömör gumiabroncsok helyett hátra már modern, felfújható gumikat is rendelhettek.

És hogy hová vezetett mindez? Napjainkban a Ford kínálja Európa legkelendőbb haszongépjármű-palettáját, amelyen olyan modellek szerepelnek, mint a Transit, a Transit Custom, a Transit Connect, a Transit Courier és a Ranger pickup.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/