/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Személyre szabott sportüléseket készít a Porsche

2020. március 17. 19:20   |   Autoblog
címkék:  

A Porsche forradalmasítja a sportülés műfaját, a hagyományos kagylóülés alternatívájaként bemutatja a 3D nyomtatású, testhezálló teljes kagylóülést. Az újdonságnál az ülés középső része, vagyis az ülőlap és a háttámla párnái részben 3D nyomtatással készülnek.

S20_1035_fine

A személyre szabott sportülés elve a professzionális motorsportban használt vezetőspecifikus üléskialakítást követi. Az ergonomikus illeszkedés mellett az ülés egyedi megjelenésével, alacsonyabb tömegével, fokozott kényelmével és passzív hőszabályozásával is kiemelkedik.

S20_1036_fine

A 3D nyomtatású, testhezálló teljes kagylóülés alapját a Porsche kínálatában már megtalálható könnyű teljes kagylóülés adja, amely többrétegű konstrukcióban készül: az alapot habosított polipropilén (EPP) adja, amely egy szellőző kényelmi réteghez kapcsolódik, ami különböző poliuretán alapú anyagokból készül háromdimenziós nyomtatási technológiával.

S20_1037_fine

A koncepció ülés Racetex szövetkárpitot visel kívül és különleges perforációs mintája tökéletes szellőzést tesz lehetővé. Az ablakpanelek rálátást biztosítanak a 3D nyomtatású struktúra szabadon álló, színes részeire és különösen karakteres kialakítást biztosítanak a teljes kagylóülés számára.

S20_1038_fine

A 3D nyomtatású, testhezálló teljes kagylóülés a Porsche Tequipment kínálatában május elejétől lesz elérhető vezetőülésként a 911 és a 718 modellkínálata számára. Kezdetben mindössze 40 limitált ülésprototípus lesz elérhető, amelyek európai versenypályákon történő használatra készülnek hatpontos biztonsági övvel. Az ügyfelektől érkező visszajelzések alapján a Porsche mérnökei ezt követően finomhangolják a fejlesztési folyamatot. A következő lépés az ülés sorozatgyártása lesz háromféle keménységi szinttel és a Porsche Exclusive Manufaktur színpalettájával 2021 közepétől.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/