/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szénről gázra áll át a Volkswagen

2020. január 29. 20:50   |   Autoblog
címkék:  

Jól halad a Volkswagen márka a 2050-re tervezett széndioxid-semleges termelés felé vezető úton. A vállalat a 2020-as évre további ambiciózus célokat tűzött ki gyárai megújuló forrásokból származó, külső elektromosáram-ellátásának további bővítése tekintetében. A Volkswagen emellett saját energiatermelésében következetesen a földgázra összpontosít, s wolfsburgi erőműveit szénről gázra állítja át.

Volkswagen upping use of green electricity at its plants

A Volkswagen márka világszerte 16 üzemének (Kína nélkül) külső elektromosáram-ellátása már napjainkra is 70 százalékban megújuló forrásokból előállított villamos energiára állt át, s a vállalat mostani döntése szerint mindössze egy év alatt 90 százalékra kívánja növelni e részarányt.

A Volkswagen emellett saját energiatermelő berendezéseit következetesen gázüzeműre állítja át, jelenleg például a wolfsburgi termelés energiaellátását 2022-ig bezárólag különösen gazdaságos, kombinált ciklusú gáz-/gőzturbinás erőművekké (CCGT) alakítja át. E kapcsolt energiatermelésű (cogeneration) berendezésekkel 60 százalékkal, azaz éves szinten mintegy 1,5 millió tonnával mérsékelhető az áram- és hőfejlesztés széndioxid-kibocsátása, ami nagyjából 870 ezer személyautó emissziójának felel meg. Az ehhez szükséges első komponenseket már a múlt hét végén leszállították. Ezen erőműveivel a Volkswagen hosszú távon is hozzájárul a németországi hálózat és energiaellátás stabilitásához.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/