/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szerdáig cserélhető az Astra-kötelező

2015. szeptember 28. 18:25   |   Autoblog
címkék:  

A Netrisk.hu adatai szerint vasárnap estig az érintetteknek mindössze 48 százaléka élt azzal a lehetőséggel, hogy a visszavont engedélyű Astránál kötött kötelező biztosítását közös megegyezéssel felmondja, és október elsejei hatállyal azt egy másik biztosítónál kösse meg. Mivel a felmondásoknak 2105. szeptember 30.-ig, azaz szerdáig kell beérkezniük, a még várakozóknak kevesebb mint három napja maradt, hogy lépjenek. A Netrisk.hu az utolsó napon is fogadja az ügyfelek által aláírt megállapodásokat.

A piacvezető online biztosításközvetítő portál az Astránál kötött összesen mintegy 160 ezer kgfb-szerződés 15 százalékát kezeli. E minta azt mutatja, hogy az érintett ügyfelek 52 százaléka még a szerda éjféli határidő előtt 3 nappal is halogatta döntését.

„Minden Astra-kötelezővel rendelkező autósnak azt ajánljuk, hogy feltétlenül éljen a lehetőséggel, és vigye át másik biztosítóhoz a kgfb-szerződését. Aki nem így tesz, igen nehéz helyzetbe kerülhet: a jogszabályok értelmében ugyanis károkozás esetén a károsult közvetlenül a károkozótól is követelheti a kár esetenként milliós nagyságrendet is elérő összegét – figyelmeztet Sebestyén László, a Netrisk.hu vezérigazgatója. – Ezért a váltás elősegítése érdekében még a határidő napján is fogadjuk a beérkező dokumentumokat. Ugyanezt a lehetőséget biztosítjuk az Astra cascóval vagy lakásbiztosítással rendelkező ügyfeleinek is.”

A kötelező biztosítás esetében az ügyfelek nagy része az árat figyelembe véve dönt, hol köt szerződést. Az Astra biztosítóhoz szerződők zöme is ezt a stratégiát követte. Ezért érdemes megvizsgálni, hogy az érintet ügyfelek a most kialakult helyzet nyomán mennyire mérlegelnek más szempontokat is a mostani Astra-kampány során. A Netrisk.hu adataiból az derül ki, hogy a szerződők harmada ezúttal más szempontokat is figyelembe vett, és ennek során a kalkulátor eredményeit látva nem a legolcsóbb ajánlatot választotta.

A díjkalkulációt azért is érdemes elvégezni, mivel egyáltalán nem biztos, hogy drágább biztosítást kell kötni az új biztosítónál. Az érintettek 35 százaléka vagy olcsóbban vagy hasonló díj mellett kötötte meg új szerződését. Összességében persze, ahogy az várható volt, 20 százalékkal magasabb lett az új kötések átlagdíja, ám mivel az Astra jellemzően alacsony díjakat kínált, az átkötések 23 300 forintos átlagos szintje sem tekinthető kiemelkedőnek. Az eddig megkötött új szerződések 67 százaléka öt biztosítóhoz kerül: a legtöbbet eddig a KÖBE gyűjtötte be, őt követi a Wáberer Hungária (korábbi nevén: Wabard), a Genertel, a Signal és a Posta.

„A rövid határidő is lehet az oka annak, hogy a korábban más csatornákon szerződő ügyfelek is tömegesen a kényelmes összehasonlítást és szerződéskötést kínáló online felületeket választják a váltáshoz – magyarázza Sebestyén László. – Nekik arra is figyelniük kell, hogy az aláírt megszüntető megállapodáson kívül az alkuszi megbízást is időben juttassák el a kiválasztott közvetítőhöz.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/