/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szilveszter Tiznitben

2005. december 31. 00:54   |   Autoblog
címkék:  

Már túl van a táv felén a Budapest-Bamako mezőnye, de a neheze még hátra van.

“Délután fél négykor a Polgár testvérek Trabantja kivételével az összes, verseny kategóriában induló jármű már a cél állomáson volt. Láttuk őket útközben. Gyertyát cseréltek és ebédeltek” – mondta Lajos Cupák László.

Ma reggel elsőként Tiba Tamás vehette át szállodai szobája kulcsát Tiznitben, annak ellenére, hogy a rendőrök háromszor is leállították. Másodiknak a Viky Team csapat tagjai értek be. Nyomukban, mint mindig, most is kísérő madaraik a Windbird csapat tagjai repültek. A versenyzők közül a szlovák Ulrich házaspár ért be harmadiknak.

Káprázatos hegyi szerpentineken vezetett a mai út. A sok hepe-hupa és kanyar több résztvevő gyomrát is felkavarta. Különösen a navigátorok panaszkodtak rosszullétre.

A 08-as Ladásoknak nemcsak egészségügyi, de technikai gondokkal is meg kellett birkózniuk. Az egyik hátsó kereket tartó csavarjuk eltört. Súlyos perceket vesztettek, amikor az Agadir előtti lejtők egyikén az autójukat szerelték.

Ma többen elkezdték a felkészülést a sivatagi körülményekre. A 33-as rajtszámú Tata Pickup, a O6- os Nissan Patrol és a 18-as Suzuki Ignis versenyzői ma tűzifát gyűjtöttek az út mentén a holnapi sivatagi tábortűzhöz. Tiba Tamás pedig azt gyakorolta, hogy kell a tűző napon az Audit kiásni a homokból. Ma délelőtt a tengerpart friss homokjában ugyanis tengelyig süllyedt az Audija. A helybeliek szórakoztatására Tiba órákig túrta a homokot az autóval mire a Viky Team tagjai csörlővel kihúzták.

A motorosok is kipróbálták ma az ásóikat. Király László és Horvát András Zoltán ma a festőibb tengerparti utat választották, és ők is alaposan elmerültek.

Több csapatot is lekapcsoltak a rendőrök gyorshajtásért. A 25-ös Csontbrigád tagjainak (Mercedes Sprinter) 3O Euró büntetést plusz két üveg ajándék sört kellett fizetnie. De nemcsak a sorozatos rendőri ellenőrzések nehezítették a résztvevők életét, feltűntek az első tevék és kóbor szamarak is. Ezek egyre komolyabb problémát fognak jelenteni az elkövetkező napokban.

Ma Tiznitben egy autentikus marokkói bulival búcsúztatják az ó évet a Budapest-Bamako kalandorai. Holnap közel 6OO kilométert kell teljesíteniük. Kora délelőtt átszelik a Ráktérítőt és megérkeznek Nyugat-Szaharába.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/