/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szól az autó, ha feltörték

2021. június 17. 18:10   |   Autoblog
címkék:  

Bár a járvány miatt az emberek Európa-szerte leginkább otthon vannak, a járművek továbbra is a bűnözők kedvelt célpontjai, sőt néhány országban meg is szaporodtak az ilyen bűnesetek.

Now Your Car Can Let You Know If It’s Being Broken Into – Vi

Az autóriasztók segíthetnek ugyan elriasztani a tolvajokat, de a nagyvárosokban, ahol az utcák éjjel tele vannak leparkolt járművekkel, sokan már nem foglalkoznak a riasztásokkal, hiszen azt sem tudják, hogy kinek az autójáról van szó. Éppen ezért a Ford kifejlesztette az okostelefon-kapcsolattal működő SecuriAlert riasztórendszert (korábban Guard Mode néven volt ismert), ami immár a személyautó-tulajdonosok számára is elérhető.

A bekapcsolt SecuriAlert értesítést küld a felhasználó okostelefonjára, ha bármilyen aktivitást érzékel az autóval kapcsolatban, például ha kinyitották az ajtót, vagy ha valaki (akár kulccsal is) bejutott a járműbe. Így a tulajdonos akkor is nyugodt lehet, ha éppen nem lát rá az autójára, vagy ha azt hallótávolságon kívül parkolta le.

Az autósok akkor aktiválhatják a SecuriAlert funkciót, amikor nincsenek a jármű közelében. A rendszer könnyen ki- és bekapcsolható a FordPass okostelefonos alkalmazás segítségével. Aktivált állapotban a SecuriAlert a jármű saját érzékelői segítségével észleli, ha valaki behatol a járműbe. Ilyen esetekben a rendszer a FordPass Connect modem révén haladéktalanul értesítést küld a tulajdonos okostelefonjára.

A FordPass Pro alkalmazás jelzi, hogy mikor és milyen okból kapcsolt be a riasztó, és a rendszer hol észlelte utoljára a jármű jelenlétét. A SecuriAlert akkor is jelez, ha az ajtót a kulccsal próbálják kinyitni (erre a hagyományos riasztók többnyire nem reagálnak), ami különösen olyankor lehet hasznos, ha valaki másolt vagy lopott kulccsal próbál hozzáférni a járműhöz.

Amikor a tulajdonos visszatér az autóhoz, egyszerűen csak ki kell kapcsolnia a SecuriAlertet a FordPass alkalmazás segítségével, és már indulhat is.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/