/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Születésnapjára hazagurul az első magyar Opel Astra

2012. február 09. 21:30   |   Autoblog
címkék:  

Húsz év után először fog beindulni az első magyar Opel Astra motorja, hogy azután az autó saját erőből tegye meg a Budapest-Szentgotthárd közötti 270 kilométeres utat. Az első Astra 1992. március 13-án gördült le a szentgotthárdi sorról Antall József miniszterelnökkel a volánja mögött. A közelgő huszadik születésnap alkalmából az Opel Magyarország igazgatója a budapesti Közlekedési Múzeumban jelentette be a sajtó képviselőinek, hogy az autó az évfordulóra saját „lábon” hazamegy.

Kovács Tamás hangsúlyozta: „20 évvel ezelőtt – valamennyi vetélytársát megelőzve – az Opelnek jutott az az úttörő szerep, hogy idehaza elindítsa a személygépkocsi gyártást. Annak idején a cég európai vezetője úgy nyilatkozott, hogy az Opel célja az első hely megszerzése a magyar piacon. Erre jól rímel, hogy az elmúlt évben az Opel első lett a személyautó eladásokban, az Opel Astra pedig húsz év eladásait tekintve magasan vezeti saját szegmensében az eladási ranglistát."

Az „Íme az első" feliratot viselő Astrának közel húsz éve a Közlekedési Múzeum ad otthont. Az első magyar autó hosszú éveken át a kupolateremben lakott és most is onnan gurult ki – igaz még csak kézi erővel – hogy az elkövetkező hetekben alapos szervizelést kapjon. Kilométeróráján a 18-as szám olvasható – azaz a húsz év alatt az Astra gyakorlatilag egy métert sem ment. Fontos pillanat lesz, amikor húsz év után újraindítják majd az Astra motorját, március 12-én pedig Budapestről hazaindul az első magyar autó a szentgotthárdi Opel gyárba. A tervek szerint váltott vezetéssel olyan gyári kollégák ülnek majd a volán mögött, akik valamennyien ott voltak az első Astra születésekor.

Március 13-án az egykori autógyári épületben lesz a születésnapi megemlékezés. Szinte szimbolikus jelentőségű, hogy húsz évvel az Opel és a magyar autóipar szempontjából is meghatározó jelentőségű esemény, az első magyar autó elkészülte után ebben a csarnokban gyáravatóra készülnek. Az idei esztendő végén indul ugyanis Szentgotthárdon az ötszázezres kapacitású új motorgyár, amelyet az Opel félmilliárdos beruházással hoz létre. 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/