/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szuperbiztonságos a VW Polo, a Renault Megane és a Lexus NX

2022. március 03. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A 25. éve tevékenykedő Euro NCAP a napokban közzétette 2022. első vizsgálati eredményeit, amely hét új autót érintett. Eszerint a Volkswagen Polo és Taigo, a Megane E-Tech, valamint a Lexus NX megszerezték a legmagasabb, ötcsillagos minősítést, míg a BMW 2-es Coupé négy csillagot érdemelt.

lexus_nx-euro_ncap_6

A Volkswagen ráncfelvarrást hajtott végre a Polón, melynek során a külső megjelenés mellett a technológiát is korszerűsítette. Az új középső légzsáknak és az okosabb ütközéselkerülő rendszereknek köszönhetően a Polo simán megkapta a legmagasabb, ötcsillagos értékelést.

Maximális, ötcsillagos minősítéssel zárta az Euro NCAP biztonsági vizsgálatát az új Lexus NX is. Különösen jól teljesített a modell a gyalogosok védelme, illetve a vezetőtámogató funkciók terén.

A Renault villanyautó-offenzíváját vezető Megane E-Tech egy rendkívül vonzó külsejű elektromos crossover, amely csúcstechnikát képvisel. Fejlett vezetői asszisztens rendszerei hozzásegítették ahhoz, hogy megszerezze a legjobb minősítést.

606515_v2

Az új BMW 2-es Coupé erős védelmet ad a bent ülőknek és a gyalogosoknak is, az autonóm vészfékező rendszere azonban bizonyos helyzetekben eléri működésének a határait. Emiatt végül négy csillaggal zárta a tesztsorozatot.

Az új Volkswagen ID.5 kupé-SUV-ot is letesztelték, amely az ID.4-hez hasonlóan megszerezte az öt csillagot. A Volkswagen Caddy testvérmodellje, a Ford Tourneo Connect szintúgy jelesre vizsgázott.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/