/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Biztonságos az új Mazda6

2013. szeptember 04. 16:15   |   Autoblog
címkék:  

Az új Mazda6 immár az egyik legbiztonságosabb autó az utakon, miután – a lehető legjobb minősítést – öt csillagot szerzett az Euro NCAP töréstesztjén.

Az új Mazda6 már a negyedik modell, amely megkapja az Euro NCAP öt csillagját, mióta a szervezet bemutatta szigorúbb, új értékelési rendszerét 2009-ben. A modell ezzel csatlakozik a korábbi Mazda6, a kifutó Mazda3 és a Mazda CX-5 csapatához. Mindegyik kategóriában több törésteszt eredményei alapján – 64 km/órás frontális ütközés, 50 km/órás oldalról történő ütközés, 29 km/órás ¾-es ütközés és 40 km/órás gyalogos-ütközés – adnak pontokat.

Az új Mazda6 mindkét karosszéria-típusa (Sedan és Sportkombi) top besorolást ért el mind a négy kategóriában. A felnőttutas-védelem (92%), gyermekvédelem (77%), biztonsági asszisztens rendszerek (81%) értékelése mind meghaladta a kategóriában elvárt szinteket (80%-60%-65%), így biztosítva az öt csillagos végső eredményt. Az új Mazda6 66%-ot kapott a gyalogosvédelemre, mely az egyik legjobb érték Európában az idei tesztek alapján.

A Skyactiv technológiával épített új Mazda6 az első olyan modell, melyben megjelent a vállalat i-ELOOP fékerőenergia-visszavezető rendszere. Miközben teljesítménye 15-20%-kal nőtt és fogyasztása ugyanennyivel csökkent elődjéhez képest, az új Mazda6 könnyebb és erősebb az ultra-magas szilárdságú fémek használatának és más olyan innovációknak köszönhetően, amelyek növelik a karosszéria merevségét, és ezzel javítják a passzív biztonságot. A szenzor-alapú i-ACTIVESENSE rendszerrel pedig a balesetek megelőzhetők, vagy súlyosságuk nagymértékben csökkenthető.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/