/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szuperbiztonságos az új Mercedes C-osztály

2014. május 16. 20:00   |   Autoblog
címkék:  

Két új autót tesztelt az Euro NCAP, az új Mercedes-Benz C-osztály limuzin és a Hyundai i10 vizsgázott biztonságból. A Mercedes hozta a papírformát, maximális ötcsillagos minősítést kapott és két Advanced díjat is bezsebelt, a kis Hyundai teljesítményét azonban csak négycsillagosra értékelték.

A Mercedes-Benz C-osztály felnőttutas-védelme 92, gyermekvédelme 84, gyalogosvédelme 77 százalékos lett, míg a vezetői asszisztens rendszerek kategóriájában 70 százalékos eredményt ért el. Az akár kilenc légzsák, valamint az első-hátsó övfeszítők mellett ebben van a világ első automatikus utasoldali légzsák deaktiváló rendszere.

Az Intelligent Drive biztonsági csomagban számos olyan asszisztens rendszert találni, ami eddig csak az E- és S-osztályban volt fellelhető, mint például a Collision Prevention Assist Plus. Ez a mozgó és álló járműveket egyaránt érzékeli, automatikusan fékezi az autót és a hátulról jövő forgalmat is figyelmezteti, ha szükséges. A biztonsági innovációkért odaítélt Advanced díjból kettőt is kapott a Mercedes, egyiket a fáradságfigyelő, a másikat pedig a PRE-SAFE balesetmegelőző rendszerért.

A Hyundai i10 miniautó 4 csillagot kapott a törésteszt-sorozaton, felnőttutas-védelmét 79, gyermekvédelmét 80, gyalogosvédelmét 71, míg asszisztens rendszereit 56 százalékra értékelték.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/