/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Szuperluxus nagy Jeep érkezik

2020. szeptember 04. 14:40   |   Autoblog
címkék:  

Visszatér egy amerikai ikon, a Jeep Wagoneer. A napokkal ezelőtt bemutatott Grand Wagoneer tanulmány az első amerikai prémium SUV-nak állít emléket, egyúttal a Jeep márka prémium irányba bővítését is képviseli. A különleges formatervet, villamosított hajtásláncot, kifinomult összkerékhajtási rendszert és luxus utasteret felvonultató Grand Wagoneer sorozatgyártású kivitele jövőre érkezik meg az észak-amerikai szalonokba.

Az 1962-ben megalkotott Jeep Wagoneer Észak-Amerika és a világ legelső négykerék-hajtású, automataváltóval szerelt SUV-ja volt. 1984-ben érkezett a prémium kivitelű Grand Wagoneer, amely példátlanul gazdag felszereltséget kínált. A bőrkárpitozás, a légkondicionáló berendezés, az AM/FM/CB sztereó rádió, a javított szigetelés és a megnövelt teljesítményű erőforrások egytől-egyig az alapfelszereltség részét képezték. Mindehhez pedig gyönyörűen kimunkált külső formaterv és prémium érzetű elegáns belső tér járt. Ezt a receptet viszi tovább a Grand Wagoneer tanulmány – ezúttal hét üléssel.

A Grand Wagoneer Concept a Jeep szemében a jövőbeli ultra-prémium SUV megtestesítője. Kívül-belül gyönyörű, és aprólékos kidolgozású. A karosszéria új Arctic fehér árnyalatban pompázik, amelyet Obsidian fekete részletek ellentételeznek. A márka védjegyének számító hétosztatú hűtőrács egy egységet képez a karcsú LED-es fényszórókkal, amelyek még tikfa körítést is kaptak. A lyukak közötti és fölötti rész is LED-es megvilágítású, akárcsak a Wagoneer felirat. Oldalt trapéz alakú kerékjárati íveket és 24 colos, különleges felületkezelésű felniket látunk. Hátul szintén prémiumságot közvetítő diódás lámpákat helyeztek el, felső fénycsíkkal. A Grand Wagoneer Concept másik érdekessége a kompletten üvegezett teteje.

Az utastér maga a megtestesült luxus, modern amerikai stílussal, aprólékosan kidolgozott részletekkel és bőséges helykínálattal. A pazar bőrfotelekben hét személy foglalhat helyet – a típus történetében először. A kétküllős kormánykerék az ős Grand Wagoneert idézi. A műszerfal alul egy alumínium szárnyban teljesedik ki, melynek a közepén egy üvegborítású kapacitív érintőképernyő kapott helyet. Az alumínium szárnyelemen pedig hőkezelt csipkefa berakás húzódik. A középkonzol az alumínium szárny alól bújik ki és szintén érintőképernyőt házasít.

Összesen mintegy 114 centiméternyi kijelzőt integráltak a műszerfalba: a vezető előtt egy 31 cm-es, középen egy 30 cm-es, a középkonzolon egy 26 cm-es, s az utas előtt egy további 26 cm-es érintőkijelző látható. De a második sorba is jutott képernyő: a két kapitányi ülés között egy 26 centiméteres, a háttámlákon pedig egy-egy 25,5 centiméteres lakik. A Grand Wagoneer Concept más miatt is különleges jármű: ebben találjuk meg a világ egyetlen McIntosh autós audiorendszerét. 23 darab egyedi tervezésű hangszórót szólaltat meg egy 24-csatornás erősítő.

A Grand Wagoneer tanulmányt plug-in hibrid hajtáslánc mozgatja, egyelőre nem ismert paraméterekkel. A Wagoneer és a Grand Wagoneer sorozatgyártású kivitelei jövőre érkeznek majd meg a márkakereskedésekbe. A modellek Detroitban készülnek majd.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/