/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Talmácsi Gábor lett a Shell kenőanyagok nagykövete

2016. február 05. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Shell és a Shell kenőanyagok magyarországi importőre és forgalmazója, az Orbico Hungary Kft. Talmácsi Gábor MotoGp világbajnok gyorsaságimotor-versenyzőt választotta a Shell kenőanyagok nagykövetének.

’Talma’ kinevezése tudatos és következetes döntés volt, meséli Tamás Tamás, a Shell kenőanyagok üzletágvezetője: „A világbajnok motorversenyző megtestesíti mindazt, amit a Shell és az Orbico képvisel: az elhivatottságot és a professzionalizmust.” A Shell immár hosszú évtizedek óta a maximalizmus és a minőség elkötelezett híve. A vállalat minden elképzelhető közlekedési illetve ipari területet – legyen szó személygépjárművekről, tehergépjárművekről, munkagépekről, szállítmányozásról, különféle versenyautókról, vagy akár repülőgépekről – a legmagasabb minőségű, prémium kenőanyagokkal szolgál ki, és vezető szerepet játszik a technológiai újítások területén.

A Shell által kifejlesztett és egyedüliként használt GTL, másnéven Shell PurePlus technológia egy gázból folyadékot előállító folyamatot takar, amely során egy katalitikus kémiai reakción keresztül történik meg a földgáz folyadékká történő átalakítása. Ez az eljárás nagyon nagy tisztaságú és kiváló oxidációs stabilitású szintetikus végterméket eredményez, szűk molekula-tartományú egyedi összetétellel és állandó magas minőséggel. A Shell 3500 szabadalmat jelentett be az eljárás több mint 40 évig tartó kifejlesztése során. A vállalat átlagban naponta 140 ezer hordó (1 hordó = 159 liter) csúcsminőségű terméket állít elő, melyből jelenleg évi 1 millió tonnát tesz ki a GTL technológiával készült, egyedülállóan magas minőségű Group III-as alapolaj.

A világ első kereskedelmi GTL üzemét a Shell immár 23 éve létesítette Malajziában, azonban a vállalat messze legnagyobb GTL létesítménye az új, szupermodern katari GTL gyár. A 20 milliárd dollárból felépített katari GTL üzem ezzel a világ egyik legnagyobb, és egyben legösszetettebb technológiát képviselő ipari komplexumának számít. A Pearl GTL üzemnek 24 reaktortornya van, amelyek egyenként 1200 tonnát nyomnak, ami 7 Jumbo Jet repülőgép súlya. Az üzem beépített forgógépes teljesítménye 1000 mW, ez két paksi blokk teljesítményével egyenértékű. Külön érdemes megemlíteni, hogy a gyár egyik mellékterméke a víz, amiből naponta 300 000 hordónyi mennyiség keletkezik, ezt a vizet pedig természetesen a gyár visszaforgatja termelése során.

A modern technológiának köszönhetően a Shell GTL bázisolajból készült kenőanyagai könnyűszerrel teljesítik, sőt, a legtöbb tekintetben túlteljesítik az érvényben lévő gépgyártói követelményeket, így például tökéletesen megfelelnek az autógyártók egyre hosszabb, komoly terhelést jelentő, és üzemanyag-takarékosságot megkövetelő olajcsere-periódusainak is. A Shell kenőanyagai így egyedülállóan magas minőségük révén egyre több gyártó úgynevezett OEM, vagyis gyári első feltöltésű olajaként szolgálnak.

A vállalat kenőanyagaival gyakorlatilag mindenkihez szeretne szólni, aki kenőanyagot használ, a személyautó-tulajdonosoktól kezdve egészen a nagyvállalatok döntéshozóiig, hiszen a Shell által alkalmazott alapolaj gyártási technológia egyedülálló a világon, és szinte minden iparág számára készül kenőanyag a GTL technológiájú bázisolajokból, például személy- és teherautó motorolaj, ipari célú kenőolaj vagy akár erőművi alkalmazásokban használt olajok (turbinaolaj, szigetelőolaj).


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/