/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tarolt a Zengő Motorsport a budapesti PURE ETCR futamon

2021. augusztus 23. 17:45   |   Autoblog
címkék:  

A FIA WTCR verseny keretein belül megrendezett PURE ETCR sorozat budapesti állomásán az A és B csoportban is kiemelkedően szerepelt a Zengő Motorsport. A csapat színeiben Mattias Ekström és Jordi Gené az A csoport második és harmadik helyét szerezte meg, míg a B csoportban Nagy Dániel a harmadik, Mikel Azcona a dobogó első fokára állhatott. A mogyoródi hétvége után Mattias Ekström vezeti a bajnokságot.

zengő cupra

A PURE ETCR egy olyan futamsorozat, melyben kizárólag tisztán elektromos autók versenyeznek. Jelenleg három csapat szerepel a versenykiírásban: a gyári Hyundai, a Romeo Ferraris, valamint a Cupra e-Racer modellt használó Zengő Motorsport. A PURE ETCR sorozat negyedik állomása volt a Hungaroring, ahol magyar csapat kiemelkedő eredményt ért el. A bajnokság élén jelenleg a Zengő színekben autózó Mattias Ekström áll, aki az utolsó versenyhétvégén, október 17-én, Dél-Koreában ünnepelheti majd bajnoki címét, ha újra sikerül felülmúlnia a Hyundai francia pilótáját, Jean-Karl Vernay-t.

A Hungaroring WTCR futamán is kiváló helyezést ért el a Zengő Motorsport a Cupra modellekkel, azonban a vasárnapi verseny mégis kellemetlenül indult a magyar csapat számára. Hiába szerezte meg Rob Huff a szombati időmérőn a pole pozíciót, az első futamon szerzett baleset miatt viszont a vasárnapi futamon csak a boxutcából indulhatott. Az angol versenyző azonban így sem lehet elégedetlen a magyarországi teljesítményével, ugyanis  második szabadedzésen a magyar versenymérnök, Kathi Sándor Péter támogatásával pályacsúcsot autózott.

Mikel Azcona, a Zengő Motorsport spanyol pilótája az első futamon második helyet ért el, a második versenyen pedig negyedik helyen ért célba, azonban az Azcona előtt végző argentin Honda pilótát, Néstor Girolamit a futam után 5 másodperces büntetéssel sújtották a sportfelügyelők, így végül Azcona a harmadik helynek örülhetett a Hungaroringen az utolsó WTCR versenynapon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/