/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Távozik a leghíresebb indiai autó

2014. június 03. 18:20   |   Autoblog
címkék:  

Európában jellemzően hétévente mutatnak be új modellsorozatot és az időszakos frissítéseket is megejtik két-három évenként. A világ más pontjain azonban, leginkább a fejlődő országokban évtizedekig gyártanak egy típust, szinte változatlan formában. Gondoljunk csak a Volkswagen Kombira, amelyet Brazíliában 56 évig gyártottak és még ma is tennék, ha a biztonsági előírások még lehetővé tennék. De említhető India matuzsáleme, a Hindustan Ambassador is, amely 1958 óta rótta az indiai utakat.

Az indiai utcaképtől elválaszthatatlan Hindustan Ambassadort 1958 óta szinte változatlan formában gyártotta a Hindustan Motors. Az autó alapját az 1956-59 között gyártott brit Morris Oxford III szolgáltatta. Az Ambassador a diplomaták és miniszterek kedvelt járműve lett, de taxiként is elterjedt. Ikonná vált, ám az eladásai az évek során egyre apadtak. 1980-ban még 24 ezer Ambassadort értékesített a Hindustan Motors, tavaly azonban már csak 2214 darabot sikerült eladnia. A közhivatalnokok biztonságosabb járművekre váltottak, a magánvásárlók pedig a kezesebb, gazdaságosabb és modernebb típusokat kezdték keresni. Különösen azután, hogy az indiai kormány megnyitotta a piacot az import modellek előtt. Nem lehet tehát csodálkozni azon, hogy a Hindustan gyár május végén beszüntette a termelést.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/