/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Thor és Väder, a két utolsó Koenigsegg Agera – videóval

2018. július 07. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

A Bugatti (Veyron)nal ellentétben a Koenigsegg tudja, mikor és hogyan kell stílusosan elbúcsúzni egy legendás típustól. Az Agera pályafutása az alábbi két modell legyártásával a végéhez ért, de már készül az utód, ráadásul ezek is rejtenek némi finomságot.

Úgy tűnik, a svédek a franciákkal ellentétben tudnak stílusosan búcsút venni egy híres autótípustól. Igen, a Bugatti Veyronra gondolunk, amely megannyi limitált és utolsó kiadást megélt, mire végre jött a méltó utód. A Koenigsegg az Ageránál nem követi el ezt a hibát, ugyanis szeretné, ha a fáradságos munkával felépített imázs nem romlana.

Így most itt van Thor és Väder, az Agera RS alapjaira épített két utolsó példány, amelyek minden földi jót megkaptak, amit eddig a modellekbe kérni lehetett, így nincs feláras extra hozzájuk, ám valamilyen szinten mindkettő eltér a szokványos RS példányoktól.

Thor esetében a különbséget jelenti és csomag részét képezi a két tónusban készített karbon karosszéria, a cápauszony középső szárny – a nagysebességű stabilitásért –, egy méretes hátsó szárny, amely aktívan is kontrollálni képes az autó viselkedését gyorsítás és fékezés közben.

Väder fekete szénszálas külsőjét az aranyszínű festések teszik teljessé, míg a cápauszony helyett apró oldalsó szárnyak figyelnek a B oszlopon, valamint nagyobb hátsó szárny felel a stabil fekvésért, amely Thor megoldásához hasonlóan szintén képes a mozgásra.

Ezeken kívül mindkét „Utolsó Kiadás” (Final Edition) hatalmas első toldattal gazdagodik, illetve 5.0 literes duplaturbós V8-as motorjuk megkapja az 1MW fejlesztést, azaz kereken ezer kilowatt – 1360 lóerő – áll a vezető rendelkezésére.

Csak emlékeztetőül érdemes megjegyezni, hogy az azonos egységgel szerelt Agera RS öt világrekordot döntött meg – többek között a legnagyobb csúcssebességét is 457,94 km/órával. Aki kíváncsi a valóságban is a két különlegességre, az a mostani hétvégén Németországban, egy Koenigsegg rendezvényen, vagy kicsit később a hamarosan kezdődő Goodwoodi Sebességfesztiválon veheti szemügyre közelebbről a négykerekű testvéreket, mielőtt tulajdonosaik végleg magukévá teszik őket.

A gyártónál ugyan egyelőre nagy a titkolózás, ám az biztos, hogy a jövő évi Genfi Autószalonon számíthatunk az Agera utódának bemutatkozására.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/