/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tizenegy darab sosem használt BMW 5-ös került elő

2019. január 04. 12:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Aki szereti a szép állapotnak örvendő klasszikusokat, annak tetszeni fog a 11 darab BMW E34-es, melyeket Bulgáriában találtak egy elhagyott raktárban. A tíz szedán és egy kombi sosem kapott rendszámot.

Majdnem egy tucat sosem használt BMW 5-ösre bukkantak egy Blagoevgradban található raktárban.

A tizenegy bajor modell mindegyike 1994-es E34-es modell, közülük csupán egy darab kombi, a többi szedán. A helyi média szerint autókölcsönzési céllal vásárolta őket egy cég, ám erre valamilyen okból már nem került sor, így mindegyikük regisztráció hiányában abban a raktárban maradt, ahová leparkolták őket.

Habár mindegyikre került ponyva, az idő vasfoga így is megkoptatta némelyik modell fényezését, jelvényét, de akadnak, melyeknek alváza kezdett rozsdásodni. Az viszont tisztán látszik, hogy maximum pár kilométer lehet bennük, ugyanis kormányuk, gombjaik és üléseik egyaránt újszerűek – egyik-másik példányban az eredeti nejlon ülésvédők is megtalálhatók.

Míg a legtöbb 520i, akad néhány 525-ös példány is. Az első pletykák alapján hamarosan árverésre kerülnek (külön-külön), az előzetes becslések szerint a legolcsóbb példányokat is 15 ezer euró (4,8 millió forint) környékén lehet majd hazavinni, ami nem hangzik kevésnek, mégis jóval olcsóbb, mint egy 25 évvel fiatalabb, nullkilométeres 5-ös.

Érdekesség, hogy a bolgár törvények szerint bizonyos Euro osztályozás alatti autót az országban nem lehet újként regisztrálni, s mivel az E34-ek ilyennek számítanak, így más országokból számítanak vásárlókra az eladók.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/