/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Tízfokozatú automataváltó a Ford Transitban

2020. június 04. 19:30   |   Autoblog
címkék:  

A Ford megkezdte a hátsókerék-hajtású Transit modellek tízfokozatú automata váltós kivitelének gyártását. Az új sebességváltó ideális megoldás az olyan hátsókerék-meghajtású Transitokhoz, ahol kiemelten fontos a váltó egyszerű használhatósága és kényelme, miközben a jármű nagy tömegeket mozgat.

A Ford 170 lóerős, 2,0 literes EcoBlue HDT dízelmotorjával hajtott RWD Transitokhoz megrendelhető tízfokozatú automata sebességváltót kemény teljesítmény- és tartóssági teszteken tették próbára, hogy biztosan megfeleljenek annak a terhelésnek, ami egy haszongépjárműben vár rájuk, hiszen az ilyen autók nehéz rakományokkal járnak, gyakran vontatnak utánfutót és igen intenzív használatnak vannak kitéve.

Az immár teljes gyártási kapacitással készülő új RWD Transit arra a modellváltozatra épül, amelyben 2019-ben számos fontos újítást vezetett be a Ford, többek közt takarékosabb és elektromos hajtáslánc-változatokkal, illetve továbbfejlesztett konnektivitással egészítve ki a megnövelt hasznos teherbírású autót. A tízfokozatú sebességváltó a már eddig is kapható hatfokozatú automata egység mellett jelenik meg a kínálatban; ez utóbbi továbbra is kapható a kisebb teherbírású, elsőkerék-hajtású Transitokhoz.

A több áttételt tartalmazó tízfokozatú kialakításnak köszönhetően a Transit 170 lóerős, 2,0 literes EcoBlue motorja folyamatosan a hatékony fordulatszám-tartományban üzemelhet, és gyorsabban reagálhat a gázadásra. A valós idejű adaptív váltásütemezés segítségével a váltó mindig igazodik a pillanatnyi körülményekhez, éppen a megfelelő fokozatot kapcsolja. Az új váltóval a Transit álló helyzetből és kis sebességről egyaránt simán és lendületesen gyorsít.

A tízfokozatú automata sebességváltóval felszeret Transit teljes megengedett össztömege 3500 és 4600 kg között lehet; az autó megrendelhető szimpla és dupla hátsó kerekekkel, illetve önjáró alvázas, minibusz és dobozos áruszállító kivitelekben. A megengedett legnagyobb vontatmány-össztömeg 6100 kg, ami ideális az építési-, közmű- vagy rendezvényszervező vállalkozások számára, amelyeknél gyakori, hogy az autóval még utánfutót is vontatnak. A tízfokozatú automataváltóval a Transit vontató képessége eléri a 2800 kilogrammot.

Az új váltó egyszerű kezelhetősége, illetve az a képessége, hogy nehéz rakományokat is könnyen mozgat, ideálissá teszi arra, hogy élelmiszer-kiszállító járművekbe, mentőautókba, minibuszokba és nagyobb méretű lakóautókba építsék be.

A nem szokványos járműveket kereső vásárlók rendelkezésére állnak a Ford One Stop Shop sorozat billenőplatós, alacsony platós és dobozos felépítményű haszongépjárművei. Az ennél is speciálisabb igényeket az akkreditált átépítő-műhelyek elégítik ki, amelyek a Minősített Járműmódosító program keretében egyedi járműveket terveznek és gyártanak a tízfokozatú automata sebességváltós Transitokból. Emellett rendelkezésre áll a Speciális Járműopciók program is, amelyben a speciális funkciók széles választékával minden Transit tökéletesen hozzáigazítható a rá váró feladathoz.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/