/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Több mint egymillió autónál jár a BMW fél év alatt

2014. július 09. 08:30   |   Kőrössy Balázs
címkék:  

Majd százéves történetének eddigi legerősebb félévét teljesítette 2014 első hat hónapjában a BMW Group, amely ez idő alatt összesen 1 020 211 járművet értékesített világszerte. A félévi rekordon túl a júniusi értékesítés is minden idők legmagasabb havi eredménye volt.

Az idei első hat hónap az első alkalom a BMW csoport történetében, amikor több mint egymillió járművet adtak el ennyi idő leforgása alatt.

Ebben a magas darabszámban különösen sokat segített a júniusi értékesítési hónap, amikor világszerte összesen 193 342 bajor kötődésű járművet (ebből 164 214 BMW-t) sikerült eladni, ami 7,3%-os növekedés az előző év hasonló időszakához képest.

Csak a márciusban megjelent 2-es sorozatból 11 067 példány talált gazdára, de a 2013 szeptembere óta kapható 4-es sorozat is 47 031 darabnál jár. A 233 438 darabot számláló 3-as sorozat után a márka második legnépszerűbb modellje az 5-ös sorozat, amelyből összesen 193 560 példány talált gazdára.

Érdekesség, hogy a zöld szektorban azért nem ennyire rózsás a helyzet, ugyanis az i3-asból értékesítésének kezdete óta mindössze 5396 modell került ki a szalonokból, bár a konkurensekhez képest ez sem rossz eredmény. A márkacsoporthoz tartozó Rolls-Royce autóiból 1968 példány kelt el összesen, ez pedig harmadával több, mint egy évvel korábban. A többi értékesítést a Mini és a BMW Motorrad (azaz a kétkerekűek) hozták, s természetesen mindkét szektor esetén növekedésről számolhatunk be.

Ezek után nem csoda, hogy a cég a kétmillió feletti darabszámot tűzte ki célul év végéig, ami az új X4-es és 2-es Active Tourer segítségével könnyen megvalósulhat.


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/