/*Impresszum blokkolas*/ /*Impresszum blokkolas*/
Cikk nyomtatása | Hozzászólások (0) |
| Több

Több telekocsi, kisebb szénlábnyom

2014. november 28. 21:00   |   Autoblog
címkék:  

A közlekedés nélkülözhetetlen a társadalom, illetve a gazdaság működéséhez. Ugyanakkor a közúti közlekedés okozta levegőszennyezés az egyik legnagyobb környezetvédelmi probléma az egész világon. Ennek érdekében a lakosság utazási igényét a jövőben hatékonyabb közösségi közlekedéssel szükséges kielégíteni

A szénlábnyom az emberi tevékenység környezetre gyakorolt hatásának egyik mértéke. Segítségével mérhetővé válik, hogy mennyiben járulunk hozzá a globális felmelegedéshez. Az AutoHop magyarországi viszonyokat alapul vevő számításai alapján egy olyan hazai háztartás, amelynek tagjai egy év alatt megtett utazások felében telekocsi szolgáltatást vesznek igénybe és nem egyedül autóznak, 14 százalékkal kevesebb káros gázt bocsát ki mint egy átlagos magyar háztartás. Számszerűsítve, az utazás megosztása 1 tonna szén-dioxid kibocsátással megegyező mértékű csökkenést eredményez személyenként évente, vagyis ennyivel kevesebb  klímaváltozásért felelős üvegházhatású gáz jut a légkörbe.

A telekocsizás az erőforrások optimális és fenntartható igénybevétele által egyúttal az utazási költségek és a környezetterhelés csökkenéséhez vezet. A telekocsizással részben helyettesíthető az egyéni gépkocsi-használat, csökkenthető a saját tulajdonú járművek száma, s ezáltal a szükséges parkolóhelyek száma és a közlekedési dugók kialakulásának valószínűsége is csökken.

A jelenlegi klímapolitikai törekvésekben szereplő CO2 kibocsátás csökkentésének céljára sok más közlekedési móddal szemben jobb alternatív felhasználási lehetőséget nyújt a telekocsi, így összességében elmondható, hogy az utazások módjának racionalizálására kiváló megoldás.

A négy országban (Magyarország, Románia, Szerbia, Horvátország) jelen lévő, 210 ezer feletti tagot számláló telekocsi közösség tagjai a mai napig összesen 78 millió kilométert osztottak meg. A telekocsi szolgáltatás nemcsak környezetbarát, hanem kényelmes is, mert sokszor háztól házig visz, illetve lehetőséget nyújt új társas kapcsolatok létrehozására.

A teljes tanulmány a következő link alatt érhető el: http://goo.gl/3PqDxO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)


Hozzászólások Szóljon Ön is hozzá

Hozzászólás küldése

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

Még nem érkezett hozzászólás.

*/